IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Încarcerat de polițiști în penitenciar

La data de 17 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Mandatul a fost emis de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui tânăr de 24 de  ani, din Bistriţa care a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistrița.

Dosar penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier

La data de 18 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr de 20 de ani, din Poșmuș care conducea un moped neînregistrat și fără să dețină permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis și sub influența alcoolului.

112 DOAR PENTRU URGENȚE REALE!

Vă reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență 34/2008, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de până la 5000 de lei.

La data de 19 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat investigații ca urmare a unui apel efectuat în jurul orei 23.10, prin SNUAU 112, prin care o persoană a solicitat ajutor, după care a închis.

În urma verificărilor efectuate, în scurt timp polițiștii au identificat apelantul în persoana unui tânăr de 16 ani, din Șieu. Acesta a explicat faptul că nu se află în pericol și că, în timp se afla acasă, împreună cu alți doi prieteni, ar fi apelat 112 fara vreun motiv.

Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile OUG 34/2008 pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție cu amendă în cuantum de 1000 de lei. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

NEREGULI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTI ÎN URMA ACȚIUNILOR DIN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ.

Dipșa: conducere cu alcoolemie

La data de 19 iulie 2020, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din Dipșa, care a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși consumase alcool. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Conducea sub influența alcoolului o motocicletă neînmatriculată

La aceeași dată, polițiștii din Sângeorz-Băi l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 30 de ani, din Leşu, în timp ce conducea o motocicletă fără plăcuță cu număr de înmatriculare sau înregistrare  pe drumul județean 172E, pe raza localității de domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că motocicleta nu este înmatriculată. Conducătorul acesteia a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,24 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Conducere cu alcoolemie, cercetată de polițiști

La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii l-au oprit pentru control pe un bărbat de 27 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului, deși se afla sub influența alcoolului.

Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de către Biroul Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Conducea un autoturism neînmatriculat

În seara de 17 iulie a.c., polițiștii din Năsăud au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care avea numerele expirate din luna mai 2020 și care circula pe raza orașului. La volan a fost identificată o tânără de 20 de ani, din Salva. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Compartimentului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.