IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Doi condamnați au fost încarcerați de polițiști în Penitenciarul Bistrița

La data de 21 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Judecătoria Cluj-Napoca .

Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca care la data de 15 iulie 2020 a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani, 2 luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Celălalt, un bărbat de 37 de ani, din Bistrița, a fost condamnat de către Judecătoria Cluj-Napoca la pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Mandatul a fost emis la data de 21 iulie 2020.

Cei doi condamnați au fost încarcerați în Penitenciarul Bistrița.

ATENȚIE, BICICLIȘTI! NU VĂ PUNEȚI VIAȚA ÎN PERICOL, RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!

  • nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);
  • înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
  • la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic v-au observat și au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • Nu traversați carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni!
  • În condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtați vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie;

Polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident rutier care a avut loc aseară, în jurul orei 22.15, pe drumul național 16, în localitatea Urmeniș.

Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de 54 de ani, din Baia Mare, în timp ce conducea un autoturism care tracta o remorcă, pe direcția Urmeniş – Reghin, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depășire a unei autoutilitare și a accidentat un bărbat de 48 ani, din Urmeniș, care se deplasa pe bicicletă, circulând din sens opus, pe direcţia de deplasare Reghin – Urmeniş.

În urma accidentului, biciclistul a fost rănit și transportat la spital. Atât conducătorul auto, cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului și de 0,71 mg/l, alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului.

Cercetările continuă de către Serviciul Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiuni de vătămare corporală din culpă.

Rodna: conducea un autoturism chiar dacă avea permisul anulat

Polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal, în cadrul căruia efectuează cercetări pentru conducere fără permis.

În fapt, la data de 20 iulie a.c., un bărbat de 40 de ani, din Rodna, care conducea un autoturism pe drumul național 17D, pe raza localității de domiciliu, a fost oprit în trafic, pentru control. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule anulat pe teritoriul României.  

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul infracțiunii de conducere fără permis.