IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Condamnat și încarcerat de polițiști în penitenciar

La data de 28 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bistrița împotriva unui bărbat de 42 de ani, din Bistrița.

Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de  furt calificat și a fost încarcerat de polițiști în penitenciar.

Situația conflictuală monitorizată de polițiștii Secției 2, într-un caz de violență în familie.

La data de 28 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit ca urmare a unei conflict izbucnit în Bistrița Bârgăului, la domiciliul a doi soți de 41, respectiv 44 de ani.

Conform primelor date, din cauza consumului de alcool și a unor neînțelegeri, bărbatul în vârstă de 41 de ani și-ar fi amenințat soția, după care a plecat de la domiciliu, provocându-i acesteia o stare de temere.

Cu ocazia completării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru protejarea femeii și au întocmit dosar penal în cadrul cărora continuă cercetările.

Situația conflictuală este monitorizată în continuare de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

Având în vedere faptul că școlarii și preșcolarii se află în vacanță, perioadă în care sunt mai puţin supravegheaţi de către părinţi şi deloc de către profesori, polițiștii îi îndrumă atât pe copii, cât și pe părinți să țină cont de recomandările lor pentru că îi pot feri de eventuale riscuri.

POLIȚIA RUTIERĂ RECOMANDĂ CELOR MICI:

  • Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
  • Să nu se deplaseze cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
  • Să traverseze strada numai pe trecerea de pietoni şi să nu fugă pe trecerea de pietoni.
  • Acolo unde sunt instalate semafoare, să aştepte cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi să traverseze numai pe această culoare, în intersecţiile unde nu exista semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nici o maşină din ambele sensuri de circulaţie.

RECOMANDĂRI PENTRU PĂRINŢI:

  • Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă.
  • Asiguraţi-vă că ştiu numele complet al dumneavoastră sau al bunicilor, numerele de telefon, adresa, pe care le pot divulga doar în situaţia în care s-au rătăcit. Învăţaţi-i cum să reacţioneze în cazul în care se pierd.
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
  • Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!

Copil accidentat de o mașină în localitatea Feldru

La data de 27 iulie 2020, pe drumul național 17 D, în localitatea Feldru, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui copil de 3 ani.

În urma primelor verificări și măsurători efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că, o femeie de 30 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea o autoutilitară pe direcția de mers Feldru spre Ilva-Mică a surprins și accidentat un băiețel de 3 ani care s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a străzii, în fugă, prin loc nepermis.

 Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii devătămare corporală din culpă.

Vitezoman cu permisul suspendat, depistat și oprit de polițiști

La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 03:27, un bărbat de 30 de ani, din Republica Moldova, a fost oprit de polițiștii Biroului Rutier în localitatea Unirea. Bărbatul conducea un autoturism pe drumul național 17 și a fost oprit pentru încălcarea regimului legal de viteză.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că are permisul de conducere suspendat. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.