IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție și lovire sau alte violențe.

Ieri, 4 august a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 29 de ani, din Bistrița, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordin de protecţie și lovire sau alte violențe. Acesta ase află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud și în cursul zilei de astăzi va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.

În fapt, la data de 3 august a.c., în jurul orei 17.15, o femeie de 33 de ani a solicitat sprijinul polițiștilor întrucât a fost agresată de fostul concubin, pe o stradă din Bistrița. La fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au identificat pe agresor ca fiind un bărbat de 29 de ani, din Bistrița, iar în urma celor constatate, au emis împotriva lui un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal.

Ulterior, în aceeași zi, în jurul orei 22.00, femeia a sesizat faptul că agresorul a încălcat ordinul de protecție, apropiindu-se de locuința sa. În acest caz, polițiștii Biroului de Ordine Publică s-au sesizat pentru infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, continuă cercetările și monitorizează starea conflictuală.

Colaborare a polițiștilor din Bistrița-Năsăud și Mureș pentru găsirea unei minore de 12 ani, dispărută de acasă

La data 4 august a.c., în urma sesizării privind dispariția unei minore de 12 ani, din Sigmir, polițiștii au desfășurat căutări în vederea găsirii acesteia. În urma activităților desfășurate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, minora a fost depistată în comuna Mica, județul Mureș.

Aceasta a plecat voluntar de acasă, în noaptea de 3/4 august 2020, fiind dispusă măsura căutării la nivel național.

A fost încredințată mamei sale, iar polițiștii efectuează în continuare cercetări, urmand a se stabili daca a fost victima vreunei infractiuni.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/dosar-penal-pentru-conducere-fara-permis-si-refuzul-sau-sustragerea-de-la-prelevarea-de-mostre-biologice

La data de 4 august a.c., polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a  bărbatului de 32 de ani, din Bistrița, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducere fără permis. În prezent se află în arestul I.P.J.BN, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Conducere cu alcoolemie, depistată în flagrant de polițiștii Biroului Rutier

La data de 4 august a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat, în flagrant, pe un bărbat de 45 de ani, din Livezile, conducând un autoturism, deși consumase alcool.

A fost oprit în trafic pe un bulevard din Bistrița, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiuni preventive, pe raza Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului

Ieri, 4 august 2020,  în intervalul orar 16.00-20.00, polițiștii Secției 2 au acționat în sistem integrat, împreună cu polițiști locali, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pe valea Bârgăului.

Astfel, au fost verificate 20 de societăți comerciale și au fost legitimate 54 de persoane. Au fost oprite în trafic, pentru control, 26 de autovehicule și au fost efectuate mai multe testări cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost controlate 5 persoane față de care au fost dispuse măsuri preventive (arest la domiciliu și control judiciar), nefiind constatate încălcări ale obligațiilor impuse.

Pentru neregulile constatate, echipele mixte de control au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4285 lei. Dintre acestea, 3 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, 2 sancțiuni au fost aplicate conform HG 984/2005, 3 pentru nerespectarea Legii 61/1991, una pentru nerespectarea prevederilor Legii 307/2006, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier și de altă natură.

Plecată voluntar de acasă, găsită de polițiști și internată într-un centru pentru protecția copilului

La data de 4 august a.c., o femeie de 39 de ani, din Ciceu Giurgești a solicitat sprijinul polițiștilor, întrucât fiica ei minoră a plecat de acasă și nu a mai revenit.

În urma căutărilor, cateva ore mai târziu, minora, în vârstă de 16 ani, politistii au găsit-o pe raza localității de domiciliu, însă a declarat că nu dorește să se întoarcă la familie. Polițiștii au sesizat Direcția Generală de Asistență Sociala și Protecția Copilului în vederea internării într-un centru.

Totodată, polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru violență în familie.