IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Reținut pentru 24 de ore pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 11 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 19 ani, din Petriș, pe care-l cercetează pentru infracțiuni la regimul rutier. În cursul acestei zile va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Acesta a fost oprit în trafic, pentru control, fiind depistat pe drumul comunal 7, pe raza localității de domiciliu, în timp ce conducea un autoturism. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ordin de protecție, emis de polițiștii Secției 2

La data de 11 august a.c., o femeie de 56 ani, din Mijlocenii Bârgăului a sesizat poliția cu privire la faptul că a fost amenințată de fostul soț, un bărbat de 53 ani, din Prundu Bârgăului.

Împotriva bărbatului, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au emis un ordin de protecție provizoriu. Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de amenințare, în cadrul căruia sunt continuate cercetările.

Maramureșean fără permis de conducere, depistat la volanul unui autoturism

La data de 12 august a.c., în jurul orei 00.23, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 32 de ani, din Groșii Țibleșului, județul  Maramureș, în timp ce conduce un autoturism.

Acesta a fost oprit pe drumul județean 171, în localitatea Agrieșel, iar cu ocazia verificărilor efectuate, a reieșit faptul că maramureșeanul nu deține permis de conducere. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Material lemnos fără documente legale de proveniență și transport, confiscat de polițiști

La data de 11 august 2020, în jurul orei19.25, polițiștii din Sângeorz-Băi au oprit în trafic, pe drumul comunal 44, pe raza comunei Șanț, o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu deținea documente legale de transport sau proveniență pentru materialul lemnos transportat, în volum de 8,10 mc.

A fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 1000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 1039,73 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

NU CIRCULAŢI CU BICICLETA DUPĂ CE AȚI CONSUMAT ALCOOL

La data de 11 august a.c., polițiștii au fost alertați cu privire la producerea unui accident rutier, pe drumul național 17, în localitatea Josenii Bârgăului.

La fața locului a fost identificat un bărbat de 46 de ani, din Susenii Bârgăului, iar în urma primelor verificări efectuate, a rezultat faptul că acesta, în timp ce se deplasa pe bicicletă, s-a dezechilibrat şi a căzut, accidentându-se.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările, fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Conducere cu alcoolemie, depistată în flagrant de polițiști

La data de 12 august a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe  un bărbat de 45 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Biroul Rutier, fiind  întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.