IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Un bărbat de 35 ani, din județul Maramureș, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Acesta a fost condamnat la 6 ani și 3 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și exploatare sexuală a minorilor în vederea obținerii de foloase, pe teritoriul Italiei.

La data de 14 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat, pe raza comunei Reteag, un bărbat de 35 ani, din Sălsig, județul Maramureș care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat închisoare pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și exploatare sexuală a minorilor în vederea obținerii de foloase,  pe teritoriul Italiei.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 14 august 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar ulterior, în aceeași zi, a fost prezentat Curții de Apel Cluj care a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 15 zile.

Bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Fiți responsabili! Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, respectați regulile de circulație!

Dosare penale, întocmite de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant

La data de 15 august a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din Dumitra, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Bistrița, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Două dosare penale pentru conducere cu alcoolemie

La data de 15 august a.c., pe drumul comunal 42, Suplai-Bichigiu, polițiștii Secției 6 Poliției Rurală Năsăud au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 45 ani, din Poienile Zagrei.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6  Poliție Rurală  Năsăud, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.  

La aceeași dată, pe același tronson de drum, polițiștii l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din Suplai, în timp ce conducea un autoturism cu numere de Germania, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6  Poliție Rurală  Năsăud, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. 

Material lemnos fără documente legale, confiscat de polițiști

La data de 14 august a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat în trafic, pe drumul județean 151, în Lechința, un bărbat de 52 de ani, din Bistrița Bârgăului, care transporta cu o autoutilitară material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că avizul de însoțire era emis doar pentru jumătate din cantitatea de cherestea transportată, motiv pentru care a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2,25 m.c. de cherestea, în valoare de 1.437 lei, fără documente legale. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 6.000 lei.

Riscă arestarea preventivă, după ce a încălcat obligațiile impuse prin măsura controlului judiciar

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au sesizat Judecătoria Bistrița cu privire la încălcarea obligațiilor impuse, de către un tânăr de 28 de ani, din Josenii Bârgăului, față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. Polițiștii au solicitat înlocuirea cu măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Tânărul a fost depistat în județul Suceava, la data de 14 august a.c., în jurul orei 23.20,  de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Vatra Dornei, deși avea obligația de a nu părăsi limita teritorială a județului Bistrița-Năsăud.