IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Pentru protejarea a trei fetițe, polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița au emis ordine de protecție împotriva ambilor părinți, iar față de tată au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru violență în familie.

În seara de 18 august a.c., pe o stradă din municipiul Bistrița, o fată de 15 ani a solicitat ajutorul unui echipaj al Serviciului Rutier care desfășura activități de monitorizare în zonă, fiind agresată de tatăl ei.

Au intervenit de urgență polițiștii rutieri și ulterior au solicitat în sprijin un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar  în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de 42 ani, din Viişoara și-ar fi agresat fetițele minore, în vârstă de 3, 14 și 15 ani. Totodată, în locuință se afla mama acestora, în stare de ebrietate.

În urma evaluării situației la fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis ordine de protecție împotriva ambilor părinți, iar tatăl fetelor a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru violență în familie. Ieri,19 august, acesta a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Pentru protejarea minorelor a fost solicitat sprijinul reprezentanților Serviciului de Protecție și Asistență Socială din cadrul primăriei Bistrița. Totodată, polițiștii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor de protecție necesare protejării celor trei fete care în prezent se află în grija unei rude.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică monitorizează cazul și efectuează în continuare cercetări pentru violență în familie.

Rula cu viteză peste limita legală, deși nu avea dreptul de a conducere

La data de 19 august a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din Bosanci, județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 17, prin localitatea Unirea, cu o viteza de 103 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Fiind efectuate verificările necesare, polițiștii au constatat faptul că acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și figurează cu dreptul de a conduce suspendat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

CONDUCEREA UNUI AUTOTURISM ESTE O RESPONSABILITATE!

Fiți responsabili: consecințele nerespectării regulilor de circulație se pot răsfrânge asupra celorlalți participanți la trafic și pot fi tragice

La data de 18 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de  51 ani, din Archiud, în timp ce conducea un autoturism pe drumul european 578, pe raza localității Teaca.

Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările  pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Dosare penale pentru violență în familie și ordine de protecție emise de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș și cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud

La data de 19 august a.c., o femeie de 32 de ani, din Cristeștii Ciceului a solicitat prin 112 sprijinul polițiștilor, întrucât a fost agresată de concubin.

Au intervenit polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, iar la fața locului a fost identificat agresorul, un bărbat de 38 ani, din Cristeștii-Ciceului.

Pentru protejarea femeii, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru violență în familie. Situația conflictuală este în continuare monitorizată.

****

Astăzi,  20 august, în jurul orei 01:40, o femeie de 41 ani care se afla la domiciliul ei din  Feldru a sesizat prin 112 faptul că a fost agresată de concubin.

Au intervenit polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care l-au identificat pe agresor în persoana unui tânăr de 27 de ani, din Poiana Ilvei, iar cu ocazia primelor verificări au constatat faptul că, din cauza unor neînțelegeri și a geloziei, tânărul i-ar fi aplicat mai multe lovituri, cu un cuțit, în zona mâinilor și picioarelor. Femeii i-au fost acordate îngrijiri medicale, însă a refuzat transportarea la spital.

Polițiștii monitorizează starea conflictuală și continuă cercetările pentru violență în familie.