IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Dispărută de acasă, găsită de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 26 august a.c., în urma activităților desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat o tânără de 15 ani, din Bistrița, a cărei dispariție a fost sesizată la data de 24 august a.c., de către mamă.

Tânăra se afla în municipiul Bistrița, la locuința unei prietene și a fost încredințată familiei. Din verificările efectuate a rezultat faptul că aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Dosar penal întocmit de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 26 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, și fals în declarații.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în perioada iulie-decembrie 2019, o societate comercială cu sediul în Ilva Mică ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, constând în acordarea drepturilor salariale unui angajat, un bărbat de 35 de ani, din Feldru, cu privire la care există suspiciuni că nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv la societatea respectivă.

Ulterior, societatea în cauză ar fi eliberat o adeverință cu veniturile astfel obținute, pe care bărbatul de 35 de ani ar fi folosit-o pentru acordarea indemnizației de creștere a copilului, obținând astfel o indemnizație în sumă de 5208 lei lunar.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice continuă cercetările.

Intervenții ale polițiștilor la două cazuri de violență în familie      

În seara de 26 august, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit pentru aplanarea unui scandal în familie. La fața locului, s-a constatat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat de 40 de ani, din Dumitrița și-ar fi agresat soția, o femeie de 37 de ani.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar pentru comiterea infracțiunii de violență în familie a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia sunt continuate cercetările.

***

În seara de26 august, în urma unei intervenții în localitatea Telciu, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 40 de ani, din Anieș.

Bărbatul este fiul unei femei de 65 de ani, din Telciu, iar aseară, în timp ce se afla în curtea locuinței mamei sale, din cauza unor neînțelegeri, ar fi lovit-o. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violență în familie. Totodată, starea conflictuală este în continuare monitorizată.

Infracțiune constatată în flagrant, în urma acțiunilor de monitorizare a traficului rutier,  desfășurate de polițiștii cu atribuții pe această linie

În această dimineață, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat un bărbat de 29 de ani, din Budacu de Sus în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Acesta a fost oprit pentru control, pe raza localității de domiciliu, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,41 mg/ l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.