IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Dosare penale întocmite de polițiști pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordine de protecție

La data de 11 septembrie a.c., polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

În urma intervenție, la fața locului au constatat faptul că, un bărbat de 37 de ani, din Dumitrița, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție, emis la data de 3 iulie, de către Judecătoria Bistrița. Acesta s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 100 de metri și i s-ar fi adresat soției, deși îi era interzis.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

***

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au întocmit dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că, un bărbat de 51 de ani, din Bistrița, s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 200 de metri de locuința fostei soții, încălcând astfel ordinul de protecţie provizoriu emis pentru protejarea acesteia, în noaptea de 11/12 septembrie, de polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița continuă cercetările în acest caz.

Conducere cu alcoolemie, dosar penal întocmit de polițiști

La data de 12 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au intervenit ca urmare a unui accident rutier, produs pe raza municipiului Bistrița și soldat cu avarii.

La fața locului, în urma primelor verificări, a reieșit faptul că, un bărbat de 33 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe strada Drumul Dumitrei Vechi, ar fi efectuat o manevră de depășire a unui alt autoturism pe care l-ar fi acroșat astfel, provocându-i avarii.

În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului de 33 de ani, rezultatul a fost de  0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat și negativ în cazul celuilalt conducător auto.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Măsuri dispuse gradual într-un caz de violență în familie

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 42 de ani, din Tiha Bârgăului, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

În fapt, la data de 12 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit între doi soți din Tiha Bârgăului. La fața locului, au constata faptul că, în timp ce se aflau în curtea locuinței, din cauza unor neînțelegeri, bărbatul de 42 de ani și-ar fi agresat soția, o femeie de 47 de ani. Pentru protejarea femeii, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

Ulterior, în dimineața de 13 septembrie, acesta ar fi încălcat ordinul de protecție provizoriu emis, în sensul că ar fi pătruns în locuința comună, unde ar fi amenințat-o pe femeie.

În prezent, bărbatul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul acestei zile va fi prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă de către polițiștii Secţiei 2 Poliţie Prundu Bârgăului. 

Depistat la volanul unui autoturism, deși consumase alcool

La data de 12 septembrie a.c., pe drumul județean 151, în Lechința, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 38 de ani, din Miceștii de Câmpie, în timp ce conducea autoturism.

Bărbatul a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 3.

Furt din locuință soluționat de polițiștii posturilor de poliție Teaca și Galații-Bistriței, prejudiciu recuperat parțial

La data de 13 septembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un caz de furt din locuință, sesizat prin 112, polițiștii posturilor de poliție Teaca și Galații-Bistriței au identificat un tânăr de 26 de ani, din Pinticu, bănuit de comiterea faptei. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că tânărul ar fi pătruns în locuința unui bărbat de 79 de ani, din Teaca, de unde ar fi sustras suma de 5200 de lei. Prejudiciul a fost recuperat parțial, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliție Comunal Teaca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.