IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Reținut pentru 24 de ore, cercetat de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Ieri, 17 septembrie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 32 de ani, din Căianu Mic, cercetat pentru comiterea a infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. A fost prezentat instanței care a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii l-au depistat pe bărbat pe drumul național 171, în localitatea Căianu Mic, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 Nereguli la regimul rutier, dosar penal întocmit de polițiști

La data de 17 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 47 ani, din Tureac, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare aplicate nu sunt valabile. Totodată, conducătorul auto emana halenă alcoolică însă, fiindu-i solicitat, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele.