IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Depistați și reținuți pentru 24 de ore, la scurt timp după comiterea unei tâlhării

Ieri, 20 septembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de tâlhărie calificată și conducere fără permis, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi tineri de 26 și 16 ani, ambii din Spermezeu, bănuiți de comiterea faptelor.

Cei doi au fost depistați de polițiști la scurt timp după comiterea unei tâlhării, pe raza localității Spermezeu, la intersecția drumului județean 171 Spermezeu cu drumul comunal 37C Șesuri Spermezeu-Vale.

În urma investigațiilor efectuate a reieșit faptul că, în aceeași dimineață, în jurul orei 10.47, cei doi l-ar fi abordat pe un bărbat de 41 de ani, din Spermezeu care se deplasa cu un moped. Totodată, aceștia l-ar fi agresat, i-ar fi sustras autovehiculul, portofelul în care avea suma de 50 de euro și 600 de lei, telefonul mobil și o sacoșă în care avea mai multe bunuri. De asemenea, a mai rezultat faptul că tânărul de 16 ani ar fi condus autovehiculul sustras.

În prezent, cei doi se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș.

Depistat la volanul unui autovehicul pe care l-ar fi sustras

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul național 17, prin localitatea Viișoara.

La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 16 ani, din Șieu-Măgheruș, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul în cauză ar fi fost sustras din curtea imobilului unde tânărul locuiește și ar aparține unui bărbat care nu se află în țară.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant de polițiști, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii l-au oprit în trafic pentru control, pe un bărbat de 33 de ani, din Livezile, care conducea un autoturism pe drumul județean 172G, prin localitatea Budacu de Jos.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul condus nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare, fiind neînmatriculat. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în acest caz.

***

În seara de 18 septembrie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din Năsăud l-au oprit pentru control, pe un bărbat de 44 de ani, din Rebra care conducea un autoturism pe drumul național 17 D, prin orașul Năsăud.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma celor constatate, polițiștii năsăudeni au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere cu alcoolemie.

Oprit la timp de polițiștii Biroului Rutier

La data de20 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au efectuat semnale de oprire unui autoturism care se deplasa haotic și care rula cu viteză, pe drumul național 17, prin Unirea.

La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din Bistrița care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier.

Acțiuni pe linie de supravegheri judiciare, desfășurate în acest sfârșit de săptămână

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au organizat și desfășurat o acțiune în scopul verificării respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive, pe raza orașelor Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi.

Astfel, au fost verificate 17 persoane aflate în arest la domiciliu și 16 persoane aflate sub control judiciar, iar în urma verificărilor efectuate nu au fost constatate încălcări ale obligațiilor impuse.

La activități au participat și polițiștii din cadrul polițiilor orășenești Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi.

Dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare      

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 43 de ani, din Nimigea de Sus, în timp ce conducea un autoturism care avea aplicate numere de înmatriculare provizorii ce aparțineau altui autovehicul și care sunt expirate din iulie 2017.

Bărbatul a fost oprit pe drumul comunal 40 B, în localitatea Nimigea de Sus și a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.