IPJ: Buletin de presă

Identificat, depistat și reținut pentru 24 de ore de către polițiști

La data de 9 mai a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 7 de Poliţie Rurală Suciu de Sus, județul Maramureş au identificat și depistat un tânăr de 18 ani, care locuiește în Vălenii Lăpușului, județul Maramureș.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 17 noiembrie 2018, acesta ar fi pătruns într-o locuință de pe raza localității Beclean și ar fi sustras un telefon mobil, o tabletă, suma de 80 de lei şi un card bancar împreună cu codul PIN. După comiterea furtului, tânărul ar fi efectuat mai multe operaţiuni de retragere de numerar de pe cardul bancar, în valoare de 900 de lei.

Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

A sustras o bicicletă, dar a fost identificat de polițiști

La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, au identificat un bărbat de 30 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea unui furt.

În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 9 aprilie a.c., bărbatul ar fi sustras o bicicletă lăsată neasigurată pe trotuar, pe bulevardul Independenței din Bistrița.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale și recuperarea prejudiciului.

Supravegherea și controlul traficului rutier, pentru siguranța dumneavoastră

La data de 9 mai a.c., polițiștii au acționat pentru supravegherea și controlul traficului rutier, pe raza județului. De asemenea, acțiunile polițiștilor au urmărit și prevenirea  și combaterea transportului ilegal de material lemnos, respectarea regimului transportului de animale, mărfuri și persoane și respectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

La nivel județean, pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 213 sancţiuni, a căror valoare se ridică la 55.100 de lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

ATENȚIE! Având în vederea prognoza meteo, polițiștii vă sfătuiesc să :

conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.