IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, pentru o călătorie sigură cu mașina pe timp de ploaie, polițiștii rutieri vă recomandă:

  1. Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic și să luați în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial
  2. Păstrați distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
  3. Nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic!
  4. Utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei!
  5. Evitați acţionarea bruscă a direcţiei și a frânei!
  6. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!
  7. Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate!
  8. Efectuați fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!
  9. În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!
  10. Pietoni, traversați numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și evitați pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă!

Biciclist acroșat de un autovehicul

La data de 28 septembrie a.c., un bărbat de 30 ani, din Măgura Ilvei, în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul județean 172D, prin localitatea Măgura Ilvei, pe sensul de mers spre Poiana Ilvei, înspre Ilva Mare, ar fi efectuat o manevră de depășire a unei bicicliste care staționa pe marginea carosabilului, moment în care ar fi acroșat-o cu oglinda, accidentând-o.

În urma accidentului, femeia, în vârstă de 49 ani, din Măgura Ilvei, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambele persoane implicate au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În acest caz se efectuează în continuare cercetări, de către polițiștii din Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Conducere cu alcoolemie

La data de 28 septembrie a.c., a fost sesizat prin 112 faptul că, pe drumul național 17D, în localitatea Anieș, a avut loc un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.

Conform verificărilor efectuate la fața locului, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Șanț, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Rodna-Maieru, în localitatea Anieș ar fi acroșat un autoturism care se deplasa din sens opus și care era condus de un tânăr de 22 de ani, din aceeași localitate.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul tânărului de 22 de ani și de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celuilalt conducător auto.

Polițiștii din Sângeorz-Băi au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu alcoolemie.