IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Dosar penal pentru un bărbat care a condus sub influenţa băuturilor alcoolice

În seara zilei de 07 octombrie a.c.,un bărbat în vârstă de  34 ani, din judeţul Iași, a fost identificat de către poliţişti, în trafic, pe raza localității Salva, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Năsăud în vederea recoltării de probe biologice şi stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către Poliţia Oraşului Năsăud sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbat încarcerat în Penitenciarul Bistriţa după o tentativă de omor

La data de 07 octombrie a.c., poliţiştii au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 74/2020 din 07.10.2020, emis de Tribunalul Bistrița-Năsăud, împotriva unui bărbat, în vârstă de 43 ani, din Ciceu Giurgești, care a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de  tentativă la infracţiunea de omor.             

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

La data de 07 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Astfel, la data de 03.10. a.c., în urma unor verificări efectuate de către poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și răspândire a virusului SARS -CoV-2,  s-a constatat că un club de pe raza com. Prundu Bârgăului,  și-a continuat activitatea deși acest lucru este interzis, conform prevederilor H.G. nr. 782/2020. Ulterior,  la data de  07.10 a.c, un angajat al persoanei juridice, a fost diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Va reamintim faptul că, în conformitate cu punctul 11 al articolului 6 din cadrul Măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc, al   anexei nr. 3 la H.G. nr. 782/ 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 –: „În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020 nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci”.

Vă recomandăm să păstrați  distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

Nu dorim să aplicăm sancțiuni dar nu vom tolera  nerespectarea legii.