IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JDUEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Polițiștii de la investigarea criminalității economice s-au autosesizat în legătură cu un caz de înșelăciune, comis în Bistrița și vă sfătuiesc să aveți mare grijă atunci când vă sunt solicitate datele personale sau sume de bani.

 Citiți contractele pe care vi le asumați și solicitați timp suplimentar pentru a le studia cu atenție.

În urma controalelor și verificărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru înșelăciune.

În cadrul cercetărilor efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, la data de 7 octombrie a.c., reprezentanții unei societăți comerciale cu punct de lucru în Bistrița, ar fi fost indusă în eroare o femeie de 70 de ani, din Bistrița, în sensul că ar fi convins-o să semneze un contract în urma căruia ar beneficia de servicii medicale însă, în fapt, femeia beneficia de servicii fotografice. Femeia ar fi achitat astfel suma de 800 lei.

Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului și documentarea întregii activități infracționale, fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de înșelăciune, polițiștii recomandă ca, atunci când sunteți abordați de persoane necunoscute să nu le dați curs solicitărilor și să aveți mare grijă atunci când vă sunt solicitate datele personale sau sume de bani. Citiți cu atenție contractele pe care vi le asumați și solicitați timp suplimentar pentru a le studia cu atenție.

În cazul în care ați fost victima unei astfel de infracţiuni, nu ezitaţi să sesizați Poliţia!

POZITV DRUG TEST, cercetat pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

La data de 24 octombrie a.c., pe bulevardul Independenței din Bistrița, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din Prundu Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, a fost testat cu  aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv la două dintre substanțe și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Bănuit de furt, identificat de polițiști. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și înapoiat păgubitei

La data de 24 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat un bărbat de 49 de ani, din Milaș, bănuit de comiterea unui furt.

Furtul a fost sesizat în seara de 23 octombrie a.c., când o femeie de 77 de ani, din Milaș a cerut sprijinul polițiștilor, fiindu-i sustrasă o bovină, în valoare de 1500 de lei, dintr-o anexă gospodărească.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitei, iar cercetările continuă de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

UPDATE: plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

La data de 24 octombrie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus plasarea sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, a bărbatulului de 41 de ani, din Dorolea, cercetat întru-un dosar instrumentat de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, sub supravegherea unui procuror de caz. Bărbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni și a fost reținut pentru 24 de ore la data de 23 octombrie a.c.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în perioada 28 iulie-11 octombrie 2020, în urma neînțelegerilor avute cu soția sa, s-ar fi deplasat la locuința acesteia, în localitatea Bistrița Bârgăului, unde ar fi agresat-o și amenințat-o. De asemenea, i-ar fi distrus un telefon mobil și ar fi încălcat ordinul de protecție, emis împotriva sa, de către Judecătoria Bistrița.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Ordin provizoriu, emis de polițiști pentru protejarea unei victime a violenței domestice

La data de 24 octombrie a.c., o femeie de 44 de ani, din Bistrița a solicitat sprijinul polițiștilor, fiind amenințată de soțul ei. La fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au constata faptul că, în timp ce se aflau la domiciliul lor din Unirea, bărbatul în vârstă de 45 de ani ar fi amenințat-o, iar cu o zi înainte, ar fi agresat-o pe femei soția.

Polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Furt în scop de folosință și conducere fără permis: infracțiuni de care este bănuit un bărbat din Dipșa

La data de 25 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 48 de ani, din Dipșa, bănuit de comiterea unui furt în scop de folosință și conducere fără permis.

În fapt, la data de 24 octombrie, un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, a sesizat faptul că i-a dispărut autoturismul care se afla într-o parcare, pe raza municipiului. Ulterior, în data de 25 octombrie, autoturismul în cauză a fost găsit, fiind abandonat în apropierea locului de unde ar fi fost sustras.

Din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, bănuit de comiterea faptei ar fi bărbatul de 48 de ani, din Dipșa care, în seara de 24 octombrie, ar fi sustras autoturismul, pe care l-ar fi condus până în localitatea Herina, iar a doua zi, acesta ar fi revenit în Bistriţa cu autoturismul, abandonându-l în zona de unde l-ar fi sustras. Totodată, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut.

Autoturismul a fost înapoiat păgubitului, iar polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.