IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, întocmit de polițiștii Serviciului Rutier

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că, pe raza localității Ruștior a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unui tânăr de 15 ani, din Șieuț

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, în noaptea de 26/27 octombrie, pe drumul comunal 12A, în localitatea Ruștior, tânărul se afla, în calitate de pasager, pe un moped, iar la un moment dat, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, accidentându-se. În urma accidentului, atât conducătorul auto, cât și victima au părăsit locul producerii accidentului, iar la data de 27, tânărul rănit s-a prezentat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit că autovehiculul condus  nu este înregistrat și ar fi fost condus de un al tânăr de 15 ani, din aceeași localitate.

Tânărul de 15 ani care ar fi condus mopedul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis de conducere și conducere autovehicul neînmatriculat.   

Transporturi de material lemnos, verificate de polițiști și reprezentanți ai Gărzii Forestiere

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică- Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud au acționat în vederea prevenirii și combaterii delictelor silvice, pe raza comunelor de pe Valea Someșului și Valea Bârgăului.

Astfel, au fost oprite pentru control, mai multe autovehicule, dintre care 8 transporturi de material lemnos și au fost legitimate 12 persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare de 3.000 lei, iar ca măsură complementară, s-a ridicat în vederea confiscării material lemnos în valoare de 1.124 lei.

Acțiuni pentru siguranță la școală

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița auacționat pentru prevenirea si combaterea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a absenteismului școlar.

Acțiunile au fost desfășurate pe raza comunelor Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița, iar polițiștii implicați au avut în vederea verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2, în zona unităților de învățământ. Astfel, au fost  verificate 3 unități de învățământ, 10  operatori economici din apropierea școlilor și 4 mijloace de transport școlar, nefiind constatate nereguli.

Polițiștii au legitimat mai multe persoane și le-au atras atenția asupra importanței respectării măsurilor de protecție sanitară, distanțare socială și, totodată, să poarte în mod corect masca de protecție în locurile unde este obligatoriu.

Ordin de protecție emis de polițiști împotriva unui bărbat din Romuli

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit într-o familie din Romuli.

În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 53 de ani, din localitate și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie. De asemenea, au constatat faptul că, în timp ce se aflau la domiciliu, din cauza unor neînțelegeri avute, bărbatul și-ar fi agresat soția în vârstă de 47 de ani.

În continuare, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud monitorizează starea conflictuală și efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit.