IPJ: Buletin de presă

Polițiștii au desfășurat acțiuni pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, pe valea Bârgăului 

La data de 14 mai a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul comerțului și prestărilor de servicii destinate populației. În acest sens au fost efectuate controale şi verificări de specialitate în zonele și locurile de vânzare alimente sau de alimentație publică, pe Valea Bârgăului.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.000 lei, toate prevăzute și pedepsite de Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.         

Aveți grijă de unde cumpărați produse! Vă pot pune în pericol sănătatea!

La data de 14 mai a.c., pe o stradă din Bistrița, polițiștii de la economic i-au surprins pe doi tineri de 18 ani, respectiv 29 de ani, ambii din Cluj-Napoca, pe un altul de 18 ani, din Zalău și pe un bărbat de 31 de ani, din Gilău și în timp ce ofereau spre vânzare ochelari de soare.

Produsele purtau reprezentări grafice ce indică mărci notorii sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, în cadrul segmentelor de public vizat și nu aveau certificate de garanţie sau de conformitate aferente bunurilor, nici documente justificative privind proveniența mărfurilor, iar prețurile de vânzare erau net inferioare celor regăsite în comerț.

Astfel, 22 de perechi de ochelari au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore pe un bărbat din Bistrița și efectuează cercetări pentru infracțiunea de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”

La data de 14 mai a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 61 de ani, din Bistrița, cercetat pentru infracțiunea de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”. Acesta va fi prezentat magistraților, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Astfel, în cursul zilei de ieri, o femeie de 57 de ani, din Bistrița, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că fostul soț, un bărbat de 61 de ani, a intrat în incinta scării blocului și la ușa locuinței, încălcând astfel obligațiile prevăzute în ordinul de protecție emis de către judecătoria Bistrița.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii Biroului de Ordine Publică au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”.

Mesaj de ”ZIUA FAMILIEI”

Azi, 15 mai, este ,,Ziua Internațională a Familiei,,, o zi care reflectă importanța pe care fiecare comunitate o acordă celui mai important nucleu al societății. În prezent probleme de ordin social, material aduc tot mai multe provocări pentru cei care iși promit să își unească destinele, pe viață de cele mai multe ori. Din cauze foarte multe și variate, violenţa domestică rămâne de cele mai multe ori ascunsă, iar impactul este devastator și pe termen lung,  mai ales asupra copiilor.

Polițiștii bistrițeni doresc să amintească cetățenilor județului Bistrița-Năsăud faptul că recunoașterea și respectarea unor valori simple, verificate de sute de generații sunt elemente-cheie pentru o comunitate în siguranță.  Facem acest lucru cu sprijinul unui grup de copii, elevi ai clasei a III-a ,,Step by Step,, Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu,, Bistrița, care au dorit să ne explice din punctul lor de vedere și pe înțelesul tuturor ce este familia și care sunt valorile ei:

,,ceva magic,,

 ,,ceva ce îți aduce bucurie,,

 ,,familia este la fel ca și razele soarelui. Mă ajută și sunt prezente oriunde aș fi,,

 ,,familia este ca un plasture pe o rană,,

,,familia este totul,,

,,sprijin, ajutor, curaj. Nu-mi pot imagina viața fără familie,,

,,Familia este ca petalele unei flori, unite mereu și egale,,- ultima definiție reflectă și simbolul campaniei noastre de prevenire a violenței domestice, floarea de nu-mă-uita. Așadar, parafrazând titlul campaniei, vă reamintim că  ,,mai bine dăruiești, decât să lovești,,.

Și nu uitați:

Un copil martor al unei violențe în familie, chiar dacă nu este agresat direct, poate dezvolta traume pentru toată viața. Noi, adulții suntem modele pentru aceștia. Schimbarea copilului începe de cele mai multe ori cu schimbarea părintelui.

Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității