IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/a-fost-retinut-pentru-24-de-ore-un-barbat-de-62-de-ani-cercetat-de-politisti-pentru-conducere-cu-alcoolemie

Bărbatul de 62 de ani, din Bistrița, reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru conducere cu alcoolemie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus plasarea sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier.

Dosar penal pentru fals în declarații – bănuit de comiterea faptei un bărbat din Șintereag   

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru fals în declarații.

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 60 de ani, din Șintereag care, în scopul menţinerii sale în încadrarea de handicap grav (deficienţă vizuală), cu asistent personal, ar fi declarat că nu deţine permis de conducere. Fiind efectuate verificările necesare, polițiștii au constatat faptul că acesta deține permis de conducere valabil.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/8-cazuri-de-furt-si-furt-calificat-documentate-de-politistii-de-la-biroul-de-investigatii-criminale-persoana-banuita-de-comiterea-lor-se-afla-in-arestul-i-p-j-bistrita-nasaud

Tânărul cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus arestarea preventivă a acestuia, astfel că va rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Ordin de protecție, emis de polițiști, într-un caz de violență în familie

Ladata de 29 octombrie a.c., polițiștii au sesizați de către un bărbat de 39 de ani, din Bistrița, cu privire la faptul că, concubina lui, în vârstă de 47 de ani, a fost agresată de fiul ei.

În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui minor de 16 ani, din Chiochiș, care ieri, în timp ce se afla în incinta locuinței mamei sale, în municipiul Bistrița, ar fi agresat-o.

Starea conflictuală este în continuare monitorizată de polițiști, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, deși nu avea acest drept

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii rutieri din Beclean l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 36 de ani, din Cluj Napoca, care conducea un autoturism pe raza orașului.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. A fost condus la sediul Poliției, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/mai-multe-infractiuni-la-regimul-rutier-constatate-in-flagrant-de-politistii-sectiei-6-politie-rurala-nasaud

La data de 29 octombrie, în urma cercetărilor efectuate în dosarul penal întocmit, polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului din Sălaj, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Astăzi, va fi prezentat magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei măsuri preventive, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz.

Material lemnos fără documente legale, ridicat în vederea confiscării, sancțiune contravențională aplicată de polițiști

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat și sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, pe un bărbat de 50 de ani, din Dumitra.

Acesta a fost depistat pe raza localității Zagra, pe drumul județean 172, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4 mc de material lemnos fără documente legale.

Sancțiunea aplicată conform Legii 171/2010 a fost în cuantum de 1.000 lei, iar materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării.