IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, deși avea permisul de conducere anulat

La data de 30 octombrie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pe o stradă din Bistrița, pe un bărbat de 34 de ani, din municipiu care conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bistrițeanul are permisul de conducere anulat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

A fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, iar cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

Depistat la volanul unui autoturism, deși nu are acest drept

La data de31 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din Budacu de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Simionești, deși nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Polițiștii Secția 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și continuă cercetările în acest sens.

Intervenții ale polițiștilor pentru protejarea unor victime ale violenței domestice

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii din Năsăud au intervenit pentru protejarea unei femei de 30 de ani, din Năsăud, care a solicitata sprijin, fiind agresată de soț, în incinta locuinței comune.

La fața locului, polițiștii l-au identificat pe agresor ca fiind un bărbat de 36 de ani, din Deta, județul Timiș și împotriva lui, au emis un ordin de protecție provizoriu. Totodată, starea conflictuală este monitorizată și s-a întocmit dosar penal în cadrul căruia sunt continuate cercetările pentru infracțiunea de violență în familie.

***

La data de 30 octombrie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit în orașul Sângeorz-Băi.

În urma celor constatate la fața locului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 36 de ani, din Sângeorz-Băi, bănuit că și-ar fi agresat concubina, o femeie de 35 de ani din aceeași localitate. Femeia a fost preluată  de un echipaj medical și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii din Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal pentru violență în familie și continuă cercetările în acest sens. Totodată, monitorizează starea conflictuală.

Material lemnos fără documente legale, confiscat de polițiști și silvicultori

La data de 31 octombrie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un camion înmatriculat în județul Cluj, care circula pe raza municipiului și care era condus de un tânăr de 19 ani. În urma primelor verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta materialul lemnos fără documente legale.

Polițiștii Biroului Delicte Silvice, împreună cu specialiști silvici au efectuat verificări de specialitate, în urma cărora au constatat faptul că pentru materialul lemnos transportat, tânărul nu deține documente legale de transport și proveniență. Astfel, au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 5,75 mc de cherestea, în valoare de peste 4.100 de lei, iar pe conducătorul auto l-au sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, cuantumul amenzii fiind în valoare  de 5.000 de lei.

Activități de verificare a persoanelor aflate în arest la domiciliu sau față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar, efectuate de polițiștii din Beclean

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din Beclean au efectuat acțiuni pentru verificare modului în care sunt respectate obligațiile impuse prin măsurile preventive, de către persoanele plasate în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Acțiunile au fost desfășurate pe raza orașului Beclean și a celor 2 secții arondate.Astfel,au fost verificate 4 persoane aflate în arest la domiciliu și 4 persoane plasate sub măsura controlului judiciar, nefiind constatate nereguli.

Beat și fără permis, depistat la timp de polițiștii rutieri din Năsăud

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii din Năsăud l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 35 de ani, din Năsăud care conducea o autoutilitară pe drumul național 17C, prin orașul Năsăud.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l aer expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii rutieri din Năsăud au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe și conducere unui vehicul fără permis.

Depistat de polițiști în trafic, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni rutiere

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Bănuit de comiterea faptelor este un bărbat de 61 de ani, din Telcișor care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o motocicletă pe raza localității de domiciliu.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,83 mg/l aer expirat și i-au fost recoltate probe pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta figurează înmatriculată în județul Cluj însă, în momentul depistării, avea aplicate alte plăcuțe de înmatriculare.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.