IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Cazuri de dispariție soluționate de polițiștii de la Investigații Criminale și cei din cadrul Poliției Orașului Beclean

La data de 2 noiembrie a.c., în urma căutărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat o tânără de 27 ani, din Recea Cristur, căutată la nivel național și a cărei dispariție a fost semnalată, de către familie, la data de 8 septembrie a.c.

La momentul dispariției, aceasta se afla, împreună cu familia, în localitatea Sărățel, unde munceau la o fermă de animale. Tânăra a fost depistată pe raza localității Dumitra, la locuința unui bărbat de 30 de ani din localitate și a fost anunțată familia. Polițiștii au revocat măsura căutării.

***

Trei tineri cu vârste cuprinse între 14-16 ani, dispăruți din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean au fost depistați, la scurt timp de la sesizarea dispariției, de polițiști din Beclean.

Dispariția celor trei a fost sesizată aseară, în jurul orei 21.30, de către reprezentanții Centrului, iar în urma căutărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean i-au găsit în scurt timp, în halta CFR Coldău.  Au fost încredințați reprezentanților centrului, iar măsura căutării a fost revocată.

Continuă acțiunile pentru siguranță la școală

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Lechința auacționat pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a absenteismului școlar.

Acțiunile au fost desfășurate pe raza comunelor Lechința și Sânmihaiu de Câmpie, iar polițiștii implicați au avut în vederea verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2, în incinta și apropierea unităților de învățământ. Astfel, au fost  verificate 8 unități de învățământ, 5  operatori economici din zona adiacentă școlilor și 3 mijloace de transport școlar, nefiind constatate nereguli.

Polițiștii au discutat cu mai multe persoane, în special profesori și conducători auto de pe transportul școlar, cărora le-au atras atenția asupra importanței respectării măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială. Totodată, le-au recomandat să acorde o atenție deosebită purtării în mod corect a măștii de protecție sanitară.

Agresor reținut de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au dispus prin ordonanță reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 30 de ani, din Agrișu de Sus, pe care-l cercetează pentru comiterea unei agresiuni, sesizată în aceeași zi.

În urma primelor verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în seara de 31 octombrie a.c., în timp ce se afla în apropierea bisericii din localitate, bărbatul de 30 de ani ar fi agresat un consătean în vârstă de 68 de ani, lovindu-l cu pumnii și picioarele.

În prezent, agresorul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, cu propunere de arestare preventivă.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant, de către polițiști

În urma acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi au întocmit un dosar penal pentru infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant, la data de 2 noiembrie a.c.

În fapt, aseară, pe drumul comunal 2H, în localitatea Anieș, a  fost oprit pentru control un autoturism de teren în care se aflau două persoane. A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 17 ani, din localitate, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în urma verificărilor, a reieșit faptul că autoturismul condus nu este înmatriculat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat faptul că tânărul de 17 ani nu consumase alcool.

S-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Compartimentului Poliție Rutieră Sângeorz-Băi, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism fără permis de conducere și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.