IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Doi condamnați, încarcerați în penitenciar de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii, ambele emise de către Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Astfel, un bărbat de 31 de ani, din Rodna, condamnat la 3 ani și 10 luni închisoare pentru tentativă la omor și un tânăr de 23 de ani, din Rodna, condamnat la aceeași pedeapsă, pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de omor, au fost încarcerați în penitenciar de către polițiști.

Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie

Aseară, în urma unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale și produs pe o stradă din Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt continuate cercetările pentru conducere cu alcoolemie.

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 58 de ani, din Bistrița care, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, ajungând într-un șanț.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier.

Dosar penal pentru vătămare corporală, cercetări efectuate de polițiștii rutieri din Beclean

Ieri, în urma unui accident rutier produs pe drumul județean171, în localitatea Ilișua, polițiștii rutieri din Beclean au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămarea corporală din culpă și continuă cercetările în acest sens.

Astfel, în dimineața de 3 noiembrie a.c., un bărbat de 57 de ani, din Târlișua, în timp ce conducea un autobuz, într-o curbă, a acroșat o autoutilitară care circula din sens opus, condusă de un alt bărbat de 46 de ani, din Lechința și un biciclist în vârstă de 32 de ani, din Căianu Mic care circula pe aceeași direcție cu autobuzul. Accidentul a fost soldat cu rănirea biciclistului.

Cei trei bărbați implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul autobuzului, de 0,08 mg/l alcool pur în aerul în cazul conducătorului autoutilitarei și negativ în cazul biciclistului. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Beclean.

UPDATE:

Față de bărbatul de 30 de ani, din Agrișu de Sus, reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru lovire sau alte violențe, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia pentru 60 de zile.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean continuă cercetările în cadrul dosarului întocmit și monitorizează respectarea obligațiilor impuse prin măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie

În urma acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii rutieri din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducere cu alcoolemie, constatată în flagrant.

Bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 28 de ani, din Telcișor, care a fost depistat de polițiști pe drumul național 17C, în Telciu, la volanul unui autoturism oprit pentru control. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,83  mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliției Rurală Năsăud.