IPJ: Buletin de presă

Bărbat din Viișoara dus în penitenciar de polițiștii de la Urmăriri

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în palicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 10 noiembrie a.c., de către Judecătoria Bistrița.

Mandatul a fost emis împotriva unui bărbat de 54 de ani, din Viișoara, condamnat la 1 an și 10 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

INFRACȚIUNI FLAGRANTE-DOSARE PENALE ÎNTOMCITE

Depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului

La data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 23.55, în cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat pe un tânăr de 29 de ani, din Budacu de Sus, în timp ce conducea un autoturism, pe un drum comunal din localitatea de domiciliu.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, având în vedere ora la care a fost depistat, în urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, deoarece au constatat faptul că are declarație pe proprie răspundere care să justifice deplasarea în afara locuinței.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat

La data de11 noiembrie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat în trafic, un bărbat de 51 de ani, din Rodna, în timp ce conducea pe drumul național 17D, prin comuna Rodna, un autoturism care avea aplicate numere străine. În urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că numerele de înmatriculare erau expirate din luna iunie 2020.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Măsuri dispuse de polițiști, în urma unei intervenții la un apel 112: dosar penal pentru lovire sau alte violențe și sancțiune conform Legii 55/2020

În seara de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care au intervenit la un apel 112, în localitatea Salva, iar în urma celor constate au întocmit un dosar penal și au aplicat o sancțiune contravențională.

La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 36 de ani, din localitate, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, în timp ce se afla în incinta un local public din localitatea Salva, ar agresat o angajată, respectiv o tânără de 19 ani, care a fost transportată la spital. Totodată, polițiștii au constatat faptul că, față de bărbat era dispusă măsura carantinei la domiciliu, din data de 7 noiembrie 2020, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020 și a fost sesizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe și continuă cercetările în acest sens.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD