IPJ: Buletin de presă

Acțiunile economice continuă

În perioada 14-16 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, a contrabandei, precum și a activităților de comerț ilicit cu produse accizabile.

În urma controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la mai mulți operatori economici, a fost constatată o infracțiune de contrabandă cu țigarete și au fost  aplicate 5 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 conform Legii 12/1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 2 conform OUG 28/1999 – privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 21.500 lei.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 1.550 de țigarete și numerar în sumă de 548,5 lei.

În cadrul acțiunilor pe care le desfășoară, polițiștii țin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 – legea prevenirii.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Infracțiuni la regimul rutier constatate în trafic de polițiștii rutieri

La data de 15 martie a.c., aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale au prins în flagrant un bărbat, de 28 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului rutier sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de 15 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un tânăr, de 16 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce conducea un moped neînmatriculat prin localitate, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, a fost înregistrat dosar penal pentru punerea în circulație pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În noaptea de 16/17 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 39 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de 16 martie a.c., pe DJ 172 C, prin Leșu, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au depistat un bărbat , de 42 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de 17 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au identificat în trafic un bărbat, de 48 ani, din Mijlocenii Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Livezile, fără să dețină permis de conducere.

Se efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice