IPJ: Buletin de presă

Consecințele abaterilor la regimul rutier pot fi dintre cele mai grave:

Condamnat la 1 an închisoare pentru conducere fără permis

La data de 2 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Dej, împotriva unui tânăr din Beclean.

Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat la 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis și a fost încarcerat de polițiștii Compartimentul Urmăriri în penitenciarul Bistrița.

***

Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie

La data de 2 decembrie a.c., în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pe un bărbat de 63 de ani, din Unirea care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Bărbatul a fost oprit pentru control pe drumul național 17, în Unirea, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările în acest sens.

Tânărul reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier a fost plasat sub control judiciar pentru următoarea 60 de zile

Tânărul de 26 de ani, din Lunca Leșului, reținut pentru 24 de ore și cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier a fost prezentat magistraților care au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile. Acesta a fost depistat în trafic, la data de 1 decembrie, la volanul unui autoturism de teren, deși consumase alcool și nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducere fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice .

Material lemnos fără documente legate, în valoare de peste 2800 de lei, ridicat în vederea confiscării, în cadrul unor acțiuni preventive

În cadrul acțiunilor preventive desfășurate ieri, 2 decembrie, în intervalul orar 14.00-17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu jandarmi au verificat 14 societăți comerciale și au legitimat 40 de persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat 6 persoane plasate sub control judiciar sau aflate în arest la domiciliu, nefiind constatate nereguli. În trafic, au fost efectuate  testări cu aparatul etilotest, fiind oprite pentru control 20 de autovehicule, printre care și un transport de material lemnos.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4150 lei, dintre care 7 pentru abateri la regimul rutier, 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991 și 4 conform Legii 55/2020. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii 171/2010, în valoare de 3000 de lei și a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a cantității de 9,51 m.c. de material lemnos, transportat fără documente legale.

Materialul lemnos, în valoare de 2.824 de lei, era transportat cu o autoutilitară care a fost oprită pentru control și care era condusă de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Tureac. Acesta a fost depistat pe drumul național 17, în Mureșenii Bârgăului.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD