IPJ: Buletin de presă

20 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, în urma controalelor efectuate ieri, în municipiul Bistrița

Până în luna ianuarie 2021, în baza planului naţional de acţiune ”Foc de artificii”, elaborat la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase din Bistrița-Năsăud desfăşoară acţiuni specifice, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice.

Principalul scop al acestor activităţi este creşterea siguranţei cetăţenilor, prin activităţi care să prevină producerea evenimentelor nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Ieri, 14 decembrie, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, în flagrant, un tânăr de 26 de ani, din Rebrișoara pe care-l bănuiesc că ar fi efectuat operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Tânărul a fost depistat în parcarea unui supermarket din Bistrița, în timp ce deținea fără drept și ar fi oferit spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 și F4.

20 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul unui dosar penal de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

(foto 1 și 2 atașate)

Conducere cu alcoolemie, constatată în flagrant și cercetată de polițiștii Serviciului Rutier

La data de  15 decembrie a.c., în jurul orei 00.30, în cadrul acțiunilor de verificare desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier au depistat și oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe Drumul Național 17, prin localitatea Prundu Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 30 de ani, din Josenii Bârgăului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Cercetările continuă pentru infracțiunea de conducere cu alcoolemie.

Oprit de polițiști: conducea un vehicul neînmatriculat și alcoolemie

În această dimineață, în jurul orei 03.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului aflați în serviciul de patrulare au depistat un bărbat de 34 de ani, din Mureșenii Bârgăului care conducea un moped neînmatriculat.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus al spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.   

Și în acest caz, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal.

Minoră  căutată la nivel național, depistată de polițiștii din Șieu Măgheruș

În urma investigațiilor și căutărilor desfășurate, ieri, 14 decembrie, polițiștii Postului de Poliție Șieu Măgheruș au depistat o minoră de 15 ani, din Arcalia, dispărută de acasă. Tânăra se afla pe raza municipiului Bistrița și a fost încredințată familiei.

În seara de 13 decembrie, în jurul orei 23.10, mama a sesizat dispariția minorei și a solicitat sprijinul polițiștilor de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean.

Polițiștii au revocat măsura căutării la nivel național dispusă.

Oprită în trafic, în timp ce conducea un autoturism, deși nu avea acest drept

În această noapte, în jurul orei02.10, un echipaj din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care desfășura misiuni de monitorizare a traficului rutier a oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Național 17C, pe raza localității Dumitra.

La volanul acestuia a fost identificată o tânără de 17 ani cu domiciliul în Lunca Ilvei, iar în urma verificărilor, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (1) Codul Penal.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD