IPJ: Buletin de presă

UPDATE: cercetat pentru infracțiuni rutiere, plasat în arest la domiciliu

Tânărul de 25 de ani, din Satu-Nou, reținut de polițiștii Serviciului Rutier și cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier, a fost prezentat magistraților care au dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile a acestuia.

În cursul zilei de ieri, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, iar ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier.

Nu a oprit după ce a fost implicat într-un accident rutier, dar a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi

În dimineața de 18 decembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat un bărbat de 72 de ani, din Maieru, care ar fi fost implicat într-un accident de circulație, soldat cu pagube materiale, însă nu ar fi oprit la fața locului. Accidentul ar fi avut loc în jurul orei 00.10 când, în timp ce conducea un ATV, ar fi acroșat un autoturism condus de o femeie care a solicitat sprijinul polițiștilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au depistat pe Drumul Național 17, în jurul orei 04.40, în localitatea Maieru, în timp ce conducea un ATV fără a avea luminile în funcțiune. A fost oprit pentru control și, întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat alcoolscopic, însă a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Secției 7 au întocmit un dosar penal și continuă cercetările pentru refuzul de prelevare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

AȘA NU: conducea un autoturism deși consumase alcool

În după-masa de ieri, 18 decembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au oprit pentru control pe un bărbat de 37 de ani, din Ragla, în timp ce conducea un autoturism.

Bărbatul a fost depistat, în flagrant, pe un drum comunal din Dumitrița. Valoarea indicată de aparatul etilotest în urma testării a fost 0,71 mg/ l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre în vederea stabilirii alcoolemiei.   

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările.

Două minore plecate voluntar de acasă au fost depistate de polițiști și încredințate familiilor

Ieri, 18 decembrie, în urma activităților desfășurate într-un caz de dispariție, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat, în localitatea Lechința, o minoră plecată voluntar de acasă, din data de 23 noiembrie.

Din verificările efectuate, a reieșit faptul că minora de 16 ani, din localitate Petriș,  nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost încredințată familiei. Totodată, a fost revocată măsura căutării la nivel național, dispusă în acest caz.

Tot ieri, polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean au depistat, în localitatea Șieu Măgheruș, o minoră de 15 ani, din comuna Balșa, județul Hunedoara, dispărută de acasă.

Față de aceasta a fost dispusă măsura căutării la nivel național din data 29 noiembrie 2020. Și în acest caz, măsurile dispuse în vederea găsirii ei au fost revocate, minora fiind încredințată familiei.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD