IPJ: Buletin de presă

Polițiștii Secției 1 au depistat în flagrant 8 persoane pe care le cercetează pentru furt și racordare fără drept la rețeaua electrică

La data de 17 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița împreună cu cei de la Postul de Poliție Teaca au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, pe raza comunei Teaca.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat în flagrant 8 infracțiuni de furt și racordare fără drept la rețeaua electrică. Ca urmare a celor constatate, 8 persoane, dintre care 5 femei și 3 bărbați, din localitatea Pinticu, au fost conduse la sediul Postului de Poliție Teaca, în vederea efectuării de cercetări.

La acțiune au participat jandarmi și specialiști din cadrul firmei de furnizare a energiei electrice.

Depistat de polițiști beat și cu permisul suspendat 

La data de 18 mai a.c., pe DJ 151 H, în localitatea Sângeorzu Nou, polițiștii Secției 3 Poliție Lechința l-au depistat pe un bărbat de 49 de ani, din localitatea Nazna, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism, deși avea acest drept suspendat.

Deoarece emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului. 

Delapidare și instigare la delapidare, cercetate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice 

La data de 18 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de delapidare și instigare la delapidare, fapte comise în dauna unei societăți comerciale cu sediul în Târgu-Mureș și punct de lucru în Bistrița.

În cadrul cercetărilor efectuate până în prezent, a rezultat faptul că o tânără de 22 de ani, din Viișoara, angajata unei săli de jocuri de noroc, ar fi sustras suma de 43.500 lei. Ulterior, femeia ar fi înmânat banii unui bărbat de 34 de ani, din Bistrița, iar acesta i-ar fi folosit la aparatele din sala de jocuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare și săvârșirea instigării la infracțiunea de delapidare. Cercetările sunt continuate de către polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și participației penale a celor doi.