IPJ: Buletin de presă

Infracțiuni constatate în flagrant-două dosare penale întocmite

La data de 25 decembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducere cu alcoolemie și fără permis în cadrul căruia efectuează cercetări. Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 30 de ani, din Tureac care a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autovehicul pe Drumul Național 17, prin localitatea Tureac.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,62 mg/l alcool în aerul pur expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 25 decembrie a.c., polițiștii din Năsăud l-au depistat în flagrant, în timp ce conducea un autoturism, pe un tânăr de 24 de ani, din Năsăud care se afla sub influența alcoolului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Accidente fără victime soldate cu dosare penale

La data de 25 decembrie a.c., polițiștii au intervenit pentru efectuarea de verificări ca urmare a unui accident rutier fără victime, produs pe Drumul Județean 172D, în localitatea  Lunca Ilvei.

Astfel, a reieșit faptul că un bărbat de 47 de ani, din Lunca Ilvei, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. De asemenea, în urma verificărilor a reieșit faptul că are permisul de conducere reținut.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În seara de 24 decembrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au deschis un dosar penal de conducere cu alcoolemie în cadrul căruia efectuează cercetări. Vizat este un bărbat de 64 de ani, din Măgura Ilvei care, în timp ce conducea o autoutilitară, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu peretele unui imobil. Din fericire, nici în acest caz nu au fost înregistrate victime.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului în cadrul căruia sunt continuate cercetările.

Depistat la volanul unui autovehicul înmatriculat în Anglia, fără să dețină permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule

La data de 25 decembrie a.c., polițiștii au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul fără permis de conducere.

Vizat în acest caz este un tânăr de 24 de ani, din Rodna, depistat în flagrant, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Anglia, pe Drumul Național 17D, pe raza localității Rodna.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și continuă cercetările.

A încălcat obligațiile impuse prin măsura arestului la domiciliu, dar a fost depistat de polițiștii de la Supravegheri Judiciare și riscă arestarea preventivă

La data de 26 decembrie a.c., polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare au depistat un tânăr de 23 de ani, din Prundu Bârgăului care era plasat în arest la domiciliu și care a încălcat obligațiile stabilite de organele judiciare.

Acesta a fost depistat în afara locuinței în cadrul unei acțiuni aServiciului de Investigații Criminale organizată și desfășurată în scopul verificării respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea.

Acțiunea s-a desfășura pe raza municipiului Bistrița, dar și a secțiilor arondate și au fost legitimate și verificate în total 35 de persoane. Totodată, au fost verificate 14 persoane plasate în arest la domiciliu, iar tânărul de 23 de ani, din Prundu Bârgăului a fost depistat în afara locuinței, încălcând cu rea-credință obligațiile stabilite de organele judiciare. Polițiștii au formulat o sesizare către instanță cu propunere de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestarea preventivă.

Agresor împotriva căruia polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu, evacuat din locuință

La data de 26 decembrie a.c., polițiștii Secţiei 5 Poliţie Petru Rareş au evacuat din locuință un bărbat de 53 de ani, din Cristeștii Ciceului. Totodată, împotriva lui au emis un ordin de protecție provizoriu, fiind bănuit că și-a agresat soția.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu soția sa, o femeie în vârstă de 38 de ani, din cauza consumului de alcool și a unor discuții în contradictoriu, ar fi lovit-o.

A fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe, în cadrul căruia continuă cercetările pentru tragerea la răspundere a agresorului.

Două infracțiuni flagrante, constatate în cadrul unei acțiuni pentru siguranța traficului rutier, desfășurată de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

În după-masa de 27 decembrie a.c., în cadrul acțiunilor de verificare a traficului rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 28 de ani, din Pinticu.

Autoturismul a fost depistat pe Drumul Județean 173, pe raza localității Teaca, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cadrul aceleiași acțiuni, pe Drumul Județean 173, prin Teaca, un tânăr de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Germania, a fost oprit pentru control.

Conducătorul auto nu a putut prezentat documentele autoturismului, iar în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că este radiat din circulație din luna noiembrie 2020. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În ambele cazuri, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

Autoaccidentare și dosar penal întocmit de polițiștii din Beclean

În seara de 27 decembrie a.c., polițiștii au intervenit pentru efectuarea de verificări la un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. Au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și vătămare corporală din culpă.

Vizat este un tânăr de 19 ani, din Braniștea care, în timp ce conducea un moped pe raza localității de domiciliu s-a autoaccidentat și a fost transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar valoarea indicată a fost 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemie.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD