IPJ: Buletin de presă

Alte 54 kilograme de articole pirotehnice din categoria  F2, indisponibilizate de polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase         

La data de 29 decembrie a.c., în urma acțiunilor de verificare desfășurate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase au ridicat în vederea indisponibilizării aproximativ 54 kilograme de articole pirotehnice din categoria F2.

Dintre acestea, 4 kilograme de articole pirotehnice ar fi fost expuse spre vânzare de un bărbat de 42 de ani, din Beclean, în incinta unui magazin din oraș, neautorizat în acest sens.

Celelalte 50 de kilograme de articole pirotehnice, tot din categoria F2, ar fi fost deținute și transportate de un bărbat de 30 de ani, din Beclean, care nu era autorizat în acest sens.

În ambele cazuri, polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor din domeniul armelor, explozivilor și substanţelor periculoase au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

 (+ foto atașate)

Doi condamnați duși în penitenciar de polițiștii de la Urmăriri

La data de 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii.

Unul dintre acestea, a fost emis în aceeași zi, de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 34 de ani, din Bistrița. Bărbatul a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

În celălalt caz, mandatul a fost emis de către Judecătoria Beclean, împotriva unui tânăr de 28 de ani, din Chiochiș, acesta fiind condamnat la un an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cei doi au fost încarcerați de polițiștii de la Urmăriri în penitenciarul Bistrița.

Caz soluționat de polițiști, în urma cercetărilor efectuate

La data de 29 decembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal de furt, aflat în instrumentarea polițiștilor Secției 3 Poliție Rurală Lechința, a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din Mureș și un minor de 14 ani, din Silivașu de Câmpie, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel,  a reieșit faptul că, în perioada de 21 noiembrie – 4 decembrie a.c., cei doi ar fi sustras mai multe bunuri (componente de utilaje, motoferăstrău, motocositoare, atomizor) din locuința unui bărbat din Silivașu de Câmpie.

Prejudiciul cauzat, estimat de proprietar la aproximativ 3.000 de lei, a fost recuperat în proporție de 60%. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ati-vazut-o1609244103

La data de 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus revocarea măsurii căutării la nivel național a minorei care a plecat voluntar de acasă, din data de 26 decembrie.

Tânăra a fost depistată de polițiști pe o stradă din municipiul Bistrița, nefiind victima niciunei infracțiuni. Aceasta a fost încredințată familiei.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD