IPJ: Buletin de presă

Dosar penal pentru violență în familie și ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

În seara de 4 ianuarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au intervenit la un caz de violență domestică, sesizat în localitatea Dumitra. La fața locului, a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din localitate, bănuit că, din cauza unor neînțelegeri, în timp ce se afla la domiciliu, și-ar fi agresat soția.

Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu și, totodată, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Starea conflictuală este monitorizată de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Accident rutier și dosar penal, întocmit de polițiștii de la Secția 7

În după-masa de 4 ianuarie a.c., în urma unei intervenții la un accident rutier, polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunilor de conducere cu alcoolemie și vătămare corporală din culpă.

Conform primelor date, un bărbat de 53 de ani, din Sângeorz-Băi, în timp ce conducea un moped pe Drumul Național 17D, prin orașul Sângeorz-Băi, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și a căzut pe partea carosabilă.

În urma accidentului, bărbatul de 53 de ani a fost rănit și transportat la spital. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportat la spital pentru prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de Poliţia Oraşului Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cercetări efectuate de polițiștii Secției 6 pentru a lămuri împrejurările exacte în care o persoană a decedat

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă în cadrul căruia efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a survenit decesul unei persoane.

Ieri, 4 ianuarie a.c., un bărbat din Perișor a sesizat faptul că tatăl său, în vârstă de 72 de ani, ar fi decedat la data de 2 ianuarie a.c., în timp ce se afla în locuința lor comună, din localitatea Perișor. În cauză nu sunt suspiciuni cu privire la deces, iar cadavrul a fost preluat de către Serviciul Medicină Legală Bistrița-Năsăud, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările continuă de către polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud.