IPJ: Buletin de presă

Bărbat din Bistrița cercetat de polițiști pentru infracțiuni din sfera economică

La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, evaziune fiscală și spălare a banilor, vizat fiind un bărbat de 63 de ani din municipiul Bistrița.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că începând cu anul 2019 și până în prezent, bărbatul, ar fi desfășurat activități de schimb valutar către diferite persoane în afara cadrului legislativ în domeniu și fără a fi autorizat sau înregistrat în acest sens. Totodată nu ar fi declarat veniturile obținute din efectuarea acestor activități de schimb valutar organelor fiscale și ar fi ascuns astfel sursa impozabilă ori taxabilă în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, reintroducând mai apoi banii obținuți în circuit cu scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

Polițiștii vor efectua cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârşirea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, evaziune fiscală, și spălare a banilor, în vederea documentării activității infracționale și tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate.

Șofer sub influența alcoolului depistat în flagrant în Bistrița

La data de 9 ianuarie a.c., în cadrul desfășurării activităților de supraveghere și verificare a traficului, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani din Bistrița.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare 0,44 mg/l  alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Biroul Rutier, întocmindu-se un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbat reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

În data de 9 ianuarie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 27 de ani din Budacu de Sus, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

În fapt, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani din Budacu de Sus,  care conducea un autoturism pe DJ 173 în Budacu de Sus, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările continuă întocmindu-se un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.