IPJ: Buletin de presă

Mobilizare de forțe pentru găsirea unui copil de 8 ani, din Bistrița, dispărut de la domiciliu. A fost găsit teafăr, în scurt timp de la sesizare și a fost încredințat mamei

Aseară, o femeie din Bistrița a alertat polițiștii prin SNUAU 112, cu privire la faptul că fiul ei minor a plecat la joacă, în jurul orei 13.00, și nu s-a mai întors. A fost dispusă, de îndată, căutarea la nivel național a acestuia.

Au fost mobilizate pentru găsirea lui toate echipajele și efectivele aflate în teren și suplimentar, forțe din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, precum și din cadrul altor instituții cu atribuții în menținerea ordinii și siguranței publice.

În urma căutărilor, în scurt timp de la sesizare, copilul a fost găsit teafăr, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pe o bază sportivă din municipiul Bistrița. În urma verificărilor, a reieșit faptul că nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost sesizată Direcția Generală pentru Asistență și Protecția Copilului.

Minorul a fost reîncredințat mamei sale, iar măsura căutării la nivel național a fost revocată.

Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi, de îndată, serviciul unic de urgenţă 112! Polițiștii specializați în activitățile de căutare a minorilor recomandă părinților:

  • Discutaţi liber cu fiul/fiica dumneavoastră despre ce are voie şi ce nu are voie să facă în această perioadă.
  • Asiguraţi-vă că ştiu numele complet al dumneavoastră sau al bunicilor, numerele de telefon, adresa, pe care le pot divulga doar în situaţia în care s-au rătăcit. Învăţaţi-i cum să reacţioneze în cazul în care se pierd.
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în zonele aglomerate!
  • Învăţaţi-i să evite compania străinilor şi să anunţe o persoană de încredere atunci când cineva îi face să se simtă inconfortabil!

Intervenție pentru protejarea unei femei agresate de fostul concubin și ordin de protecție emis de polițiști

Aseară, polițiștii Biroului de Ordien Publică Bistrița au intervenit pentru protejarea unei femeie care a sesizat faptul că este amenințată și agresată de un bărbat.

La fața locului, a fost identifict un bărbat de 29 de ani, din Monor, fostul concubin al femeii care ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o pe femeia în cauză, în vârstă de 34 de ani, din județul Dolj.

În urma celor constatate, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și monitorizează starea conflictuală. Totodată, au întocmit un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și violență în familie.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere cu alcoolemie

Ieri, 4 februarie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de conducere cu alcoolemie, polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 50 de ani, din Bistrița.

Bărbatul a fost implicat într-un accident rutier soldat, din fericire, doar cu pagube materiale, însă rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La testarea cu aparatul Drugtest 5000, rezultatul a fost negativ.

Acesta, în timp ce conducea un autoturism pe contrasens, pe o stradă din municipiul Bistriţa a acroșat un autoturism condus de un bărbat de 48 ani, din Bistrița. În cazul bărbatului de 48 de ani, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Cercetările continuă de Biroul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, iar în cursul acestei zile va fi prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Caz soluționat rapid de polițiștii Secției 2, iar prejudiciul, în valoare de peste 2000 de lei, a fost recuperat și restituit păgubitei

La data de 4 februarie a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au identificat un bărbat de 30 de ani, din Fălticeni, județul Suceava, bănuit de comiterea unui furt.

Prejudiciul, în valoare de peste 2000 de lei, a fost recuperat și restituti păgubitei, o femei de 77 de ani, din Josenii Bârgăului.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că bărbatul ar fi intrat în locuința femeii cu acordul acesteia, sub pretextul vânzării unor produse ( perne și pilote), iar într-un moment de neatenție i-ar fi sustras femeii portofelul în care se aflau suma de 2.000 de lei și documentele personale.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările în acest caz,urmând ca finalizarea acestora să fie dispusă soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Polițiștii care instrumentează astfel de cazuri vă recomandă să NU PERMITEŢI ACCESUL ÎN LOCUINŢĂ PERSOANELOR NECUNOSCUTE, INDIFERENT DE MOTIVUL INVOCAT!

Totodată, pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente nedorite, este recomandat să:

  • Aveţi grijă la persoanele care sună neanunțate și încearcă să vă convingă să cumpărați diverse bunuri sau să cheltuiţi bani pe anumite scheme de investiții. Astfel de scheme nu garantează că veţi câștiga bani, ba mai mult aţi putea să pierdeţi o sumă mare;
  • Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că vin din partea unor rude ale dumneavoastră, care sunt plecate în străinătate sau sunt din alte localităţi; Când aveţi cel mai mic dubiu, nu ezitaţi să contactaţi persoanele pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor spuse, ori sunaţi la poliţie;
  • Nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii;
  • Dacă persoanele ezită să se identifice, nu staţi la discuţie;
  • Învăţaţi copiii ca atunci când sună cineva la uşă să nu dea relaţii nimănui despre locuinţa sau bunurile din aceasta şi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dvs.

Material lemnos, fără documente legale de proveniență, confiscat de polițiști

La data de 4 februarie a.c., în urma acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliției Rurală Lechința au depistat și oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

Autovehicul circula pe un drum comunal din localitatea Matei și era condus de un bărbat de 52 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că materialul lemnos, în valoare de 1564 de lei nu are documente legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, sancțiunea fiind în cuantum de 2000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.