IPJ: Buletin de presă

În arest  după ce a încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție și ar fi lovit o persoană

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 28 de ani, din Viișoara, cercetat într-un dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. În cursul acestei zile, va fi prezentat magistraților în vederea arestării preventive pentru 30 zile.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița în dimineața de ieri, după ce ar fi agresat o persoană și s-ar fi apropiat de soția sa, deși îi era interzis prin ordin de protecție, emis de către instanță. Femeia se afla în municipiul Bistrița, în curtea grădiniței unde a dus-o pe fiica lor.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că față de cel în cauză a fost dispusă măsura carantinării din data de 16 februarie a.c. Ulterior, în data de 18 februarie a.c., măsura a fost suspendată, rezultatul testării SARS-COV-2 fiind negativ.

În prezent, acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar în cursul acestei zile va fi prezentat Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii de la Ordine Publică Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Polițiștii Biroului Rutier au depistat, în flagrant, un bărbat care, deși consumase alcool, conducea un autoturism

Aseară, în jurul orei 23.40, pe Drumul Cetății din municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza municipiului Bistrița.

Au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 54 de ani, din Livezile, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în afara locuinței după ora 23.00.