IPJ: Buletin de presă

Trei persoane au fost reținute pentru tentativă de furt 

La data de 28 mai a.c., un bărbat din Chiuza a sesizat faptul că în jurul orelor 18.30, mai multe persoane au încercat să sustragă motorină dintr-un tractor ce se afla parcat în curtea unei pensiuni din localitatea Piatra.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificați trei tineri de 16, 25 și 29 de ani, toții din Viile Tecii, bănuiți de comiterea faptei.

La data de 28 mai a.c., polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean.

Runcu Salvei: bărbat bănuit de tăiere fără drept și furt de arbori

La data de 28 mai a.c., pe raza localității Runcu Salvei, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din localitate, în timp ce încărca material lemnos într-o autoutilitară. În același loc a mai fost găsit și un tractor la care era atașată o remorcă, încărcată cu material lemnos. Cantitatea totală de material lemnos, respectiv 7 m3, a fost reținută în vederea confiscării.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019, bărbatul ar mai fi tăiat fără drept și sustras 15 arbori, dintr-o pădure situată pe raza localității Runcu Salvei, proprietatea unui localnic.

De asemenea, din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la data de 25 mai a.c.,  acesta ar fi sustras 3 arbori de pe terenul cu vegetație forestieră, proprietatea unei persoane din Năsăud.

În cauză s-a întocmit dosar penal  cu privire la săvârșirea  infracțiunilor de tăiere fără drept și  furt de arbori.