IPJ: Buletin de presă

UPDATE: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/in-arest-dupa-ce-a-incalcat-masurile-dispuse-prin-ordin-de-protectie-si-ar-fi-lovit-o-persoana

La data de 19 februarie a.c., a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, Judecătoriei Bistrița, bărbatul de 28 de ani din Viișoara, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţeşi nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.

Astfel, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Bistriţa a luată măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile față de bărbat, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.

Tânără depistată conducând cu permisul suspendat, în urma unui accident rutier

La data de 20 februarie a.c., o tânără de 27 de ani din Dorohoi, jud. Botoșani, în timp ce conducea un autoturism, a fost implicată într-un accident rutier cu un alt autoturism la intersecția străzii Drumul Cetății din mun Bistriţa, cu strada Calea Clujului, rezultând doar pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au constatat faptul că tânăra avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, pe drumurile publice din România.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbat depistat la scurt timp după ce ar fi sustras bunuri în valoare de 10.000 lei, arestat preventiv pentru 30 de zile

La orele amiezii, în 21 februarie a.c., un bărbat de 42 de ani din Feldru, ar fi pătruns prin efracție, într-un imobil din localitatea Blăjenii de Sus. De aici ar fi sustras o cutie de valori cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

La scurt timp după comiterea faptei, în localitatea  Blăjenii de Jos, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au identificat bărbatul, făcând autostopul, în încercarea de a se deplasa în municipiul Bistrița, având asupra sa bunurile sustrase.

Astfel, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat și au luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore a bărbatului. Ulterior a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean.

Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanelor vătămate. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean în cadrul unui dosar penal cu privire la fapta de furt calificat.

Depistat în flagrant conducând sub influența băuturilor alcoolice

La 20 februarie a.c., un bărbat de 37 de ani din comuna Măgura Ilvei, a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172D, în localitatea Ilva Mare, aflându-se sub influența alcoolului.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,57mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului  sau a altor substanţe, în cadrul unui dosar penal.

Dosare penale întocmite de polițiști la regimul rutier

La data de 21 februarie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, în timp ce executau activități de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul Național 17D în localitatea Maieru, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Cluj-Napoca. În urma verificărilor efectuate s-a stabilind că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma verificărilor efectuate cu privire la autoturismul condus, s-a stabilit faptul că acesta are aplicat un număr de înmatriculare fals, acesta aparținând unui alt autoturism.

S-a procedat la testarea alcoolscop a conducătorului auto cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere  și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi.

***

La 21 februarie a.c., înainte de miezul nopții, polițiștii Biroului Rutier au intervenit la un eveniment rutier produs pe bulevardul Republicii din municipiul Bistrița.

A fost identificat conducătorul autoturismului implicat, un tânăr de 27 ani, din Bistrița care a intrat în coliziune cu un copac amplasat pe partea stângă a direcției sale de deplasare.

Tânărul șofer a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,79 mg/l  alcool pur în aerul expirat, iar cu consimțământul său i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, nu a putut justifica motivul deplasării, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.    

***

Tot la data de 21 februarie a.c., un bărbat de 58 ani, din Bistrița, a fost depistat pe Drumul Județean 173, în localitatea Budacu de Sus, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Cercetările continuă de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în cadrul unui dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.    

***

La aceeași dată, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au identificat în trafic un bărbat de 64 ani, din Ilișua, cara conducea un autoturism pe Drumul Județean 171, prin localitatea Căianu-Mic, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcolemie  de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cu consimțământul acestuia, fiindu-i ulterior recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.   

***

Tot la 21 februarie a.c., un bărbat de 64 ani, din Sângeorz-Băi, a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeroz-Băi, în timp ce conducea un autoturism,sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării alcooltest a rezultat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Susnumitului fiindu-i totodată recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Poliția orașului Sângeorz-Băi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Două dosare penale întocmite de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud

La data de 22 februarie, un bărbat de 46 ani, din Nimigea de Sus, a fost depistat

conducând un autoturism pe raza localității Nimigea de Jos, pe Drumul Județean 172.

Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool în aerul expirat și i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe

La aceeași dată, la scurt timp un tânăr de 21 ani, din Nimigea de Sus, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 46 de ani, a condus același autoturism pe Drumul Județean 172 si Drumul Național 17 C, în Nimigea de Jos, fiind oprit în trafic de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul ca acesta nu deține permis de conducere valabil iar cu ocazia testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool în aerul expirat. I-au fost recoltate și acestuia două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Secția 6 Poliție Rurală Năsăud, fiind întocmit un alt dosar penal cu privire la faptele de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Față de cele două persoane s-a luat totodată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020, fiind depistate deplasându-se fără motiv întemeiat în intervalul 23:00-05:00.