IPJ: Buletin de presă

Patru tineri din Viile Tecii, bănuiți de comiterea unor furturi, au fost reținuți de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, în urma unor percheziții domiciliare.

Șase mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare la data de 27 februarie a.c., de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, împreună de cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud. Perchezițiile au fost efectuate în localitatea Viile Tecii şi municipiul Bistriţa, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi.

Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița s-a stabilit că, în perioada 4-22 februarie 2021, în diverse participaţii, cei patru ar fi comis 7 infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de tentativă la furt calificat. Aceștia ar fi pătruns în case nelocuite de pe raza municipiului Bistrița, de unde ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 64.000 lei, o parte dintre bunuri fiind recuperate.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă. Față de trei dintre aceștia, Judecătoria Bistrița a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de cel de-al patrulea a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor implicați și recuperării în totalitate a prejudiciului.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat de polițiștii năsăudeni pentru tâlhărie

Ieri, 28 februarie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 24 de ani, din Năsăud, pe care-l bănuiesc de comiterea unei tâlhării, în seara de 27 februarie a.c. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul, conducătorul auto al unui taximetru,  a fost identificat și depistat la scurt timp după comiterea faptei și, conform cercetărilor efectuate până în prezent, l-ar fi împins și i-ar fi sustras unui client un portofel în care se aflu mai multe documente personale, carduri bancare, precum și o sumă de bani. În urma investigațiilor, polițiștii au recuperat o parte din prejudiciu.

Cel în cauză se află în Arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar cercetările continuă de către polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din Năsăud, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Infracțiuni flagrante, constatate de polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud

În dimineața de 27 februarie a.c., în jurul orei 02.30, pe Drumul Național 17C, în localitatea Telciu, a fost depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Telcişor, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Cel în cauză a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

În seara de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat în flagrant, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool, pe un bărbat de 29 de ani, din Cepari.

Acesta a fost oprit pentru control pe Drumul Comunal 32, în localitatea Cepari, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

În seara de 27 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care circula pe o stradă din localitatea Tărpiu. În urma verificărilor, a reieșit faptul că autoturismul avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare provizorii, iar autorizația de circulație era expirată din anul 2012. Totodată, conducătorul auto, în vârstă de 38 de ani, din Sânmarghita, județul Cluj, nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

În seara de 28 februarie a.c., polițiștii din Beclean au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza orașului Beclean și care era condus de un bărbat de 32 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și continuă cercetările în acest sens.

***

În această dimineață, în jurul orei 02.10, pe Drumul Județean 172D, în localitatea Ilva Mică a avut loc un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.

La fața locului a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din Arșița, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, în timp ce conducea o autoutilitară, a pierdut controlul acesteia și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat în trafic un bărbat de 53 de ani, din Dornișoara, județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 5B, prin localitatea Piatra Fântânele.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că autoturismul avea plăcuțele cu numere provizorii expirate din data de 04.11.2020. totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, sub aspectul comiterii infracțiunii de  conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

UPDATE:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/barbat-retinut-de-politistii-sectiei-3-politie-rurala-lechinta

Bărbatul din localitatea Zoreni, bănuit de comiterea unei distrugeri prin incendiere și reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Secției 3 Poliției Rurală Lechința, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, fiind dispusă plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 27.02.2021.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.

Material lemnos fără documente legale, în valoare de peste 2700 de lei, ridicat în vederea confiscării de polițiștii din Beclean

În dimineața de 26 februarie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe Drumul Național 17, pe raza localității Șintereag.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat din Bistrița Bârgăului, iar în urma verificărilor, a reieșit faptul că acesta transporta cantitatea de 4,3 metri cubi cherestea fără documente legale de proveniență.

Bărbatula fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de peste 2700 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.