IPJ: Buletin de presă

Peste 200 de litri de alcool fără documente legale, descoperiți și indisponibilizați de polițiști în vederea cercetărilor

În dimineața de 13 martie a.c., pe Drumul Național 17, în localitatea Bața, polițiștii de la Rutieră Beclean au depistat în trafic și oprit pentru control un autoturism în care se aflau doi bărbați de 49 și 66 de ani, ambii din Bătarci, județul Maramureș.

În urma controlului efectuat, în autoturism a fost descoperită cantitatea de 220 de litri de lichid incolor cu miros specific de alcool, fără a avea aplicate marcaje sau banderole de marcaj fiscal și fără a deține documente de proveniență.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice care au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 12 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei  închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat din Bistrița.

Tânărul, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și cu alcoolemie și a fost încarcerat în penitenciar.

ALCOOLUL ȘI URMĂRILE LUI

*Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

La data de 12 martie a.c., pe Drumul Județean 172 E, în localitatea Lechința, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Mărişelu, a intrat în coliziune cu o bicicletă cu care se deplasa un tânăr de 27 de ani, din localitatea Vermeș. În urma impactului, biciclistul a fost rănit și transportat la spital.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ în cazul conducătorului auto și de 1,01mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul.

****

**Conducere cu alcoolemie și accident rutier

În seara de 12 martie a.c., în urma unui accident rutier care a avut loc pe Drumul Județean 17C, în localitatea Dumitra, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducere cu alcoolemie.

Un bărbat de 29 de ani, din Dumitra, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Dumitra-Cepari a intrat în coliziune cu un alt autoturism care tracta o platformă și care era condus, din sens opus, de un bărbat de 34 de ani, din Bistrița.

În urma accidentului, bărbatul din Dumitra a fost rănit și transportat la spital. Acesta a fost testat cu apartul etilotest,  rezultatul fiind 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cazul celuilalt conducător auto rezultatul testării a fost negativ.

Cercetarile continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

***Dosar penal, întocmit de polițiștii Biroului Rutier

La data de 13 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit în trafic, un bărbat de 30 de ani, din Brașov, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

  Intervenții ale polițiștilor la mai multe cazuri de violență în familie

La data de 12 martie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de violență în familie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva agresorului.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Josenii Bârgăului ar fi agresat-o pe soția lui, o femeie de 27 de ani, la data de 8 martie a.c. În urma agresiunii, femeii i-au fost provocate leziuni fizice care necesită pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de violența în familie, iar starea conflictuală este monitorizată de polițiști.

***

În dimineața de 13 martie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru violență în familie în cadrul căruia efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc agresiunea.

Conform primelor date, un bărbat de 47 de ani, din localitatea Stupini, a ajuns la spital după ce ar fi fost agresat de soția sa, o femeie de 42 de ani. În urma evaluării efectuate la fața locului nu s-a impus emiterea unui ordin de protecție. Polițiștii Secției 3 Poliției Rurală Lechința monitorizează starea conflictuală și efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit.

***

La data de 14 martie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit un dosar penal pentru violență în familie și amenințare și au emis un ordin de protecție provizoriu.

Vizată de comiterea faptelor este o femeie de 37 de ani, din Maieru care și-ar fi agresat fizic și amenințat fostul soț. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, iar starea conflictuală este monitorizată.