IPJ: Buletin de presă

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

Ieri, 16 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, ambele emise de Judecătoria Bistrița.

Unul dintre acestea a fost emis împotriva unui bărbat de 37 de ani, din Budacu de Jos, condamnat la 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Celălalt a fost emis împotriva un bărbat de 34 de ani, din Bistrița, condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat.

Cei doi condamnați au fost încarcerați de polițiști în penitenciar.

Depistat de polițiști la volanului unui autoturism, deși nu avea dreptul să conducă

În această dimineață, în jurul orei 01.30, pe Drumul Național 17C, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 44 ani, din Telcișor, care se afla la volanul unui autoturism.

Bărbatul a fost depistat în Dumitra, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Secției 6 poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis de conducere.

Totodată persoana în cauză a fost sancționată pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în intervalul orar 22:00 – 05:00.