IPJ: Buletin de presă

Condamnați la închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier, duși în penitenciar de polițiștii de la investigații criminale

Ieri, 7 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, împotriva unor persoane condamnate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Unul dintre acestea a fost emis la data de 6 aprilie a.c., de către Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva unui tânăr de 26 de ani, din Rodna. Cel în cauză a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis și a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Celălalt a fost emis la data de 7 aprilie a.c., de către Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat de 48 de ani, din Salva care a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Dosar penal pentru abuz de încredere-prejudiciu recuperat

La data de 7 aprilie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr de 18 ani, din Bistrița, bănuit de comiterea infracțiunii de abuz de încredere.

În fapt, la data de 4 martie a.c., cel în cauză i-ar fi solicitat telefonul unui bărbat de 65 de ani, din Bistrița pentru a efectua un apel și nu l-a mai înapoiat proprietarului. Polițiștii au recuperat telefonul pe care l-au restituit păgubitului și continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Copil dispărut, depistat de polițiștii de la Acțiuni Speciale și Investigații Criminale

În seara de 7 aprilie a.c., în urma căutărilor desfășurate în cadrul unei acțiuni organizată de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Investigații Criminale, pe raza localității Viișoara, a fost depistat un minor de 13 ani, față de care era dispusă măsura căutării la nivel național.

Minorul a plecat voluntar din localitatea Leșu, la data de 5 aprilie a.c.,  de la locuința familiei la care se afla în plasament. În cauză au fost sesizați specialiștii Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

Material lemnos fără documente legale, în valoare de 27.800 de lei, ridicat în vederea confiscării și sancțiuni în valoare de 11.000 de lei, aplicate de polițiști, în urma unor acțiuni pe linie silvică

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în colaborare cu polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, specialiști ai Gărzii Forestiere Bistrița și silvicultori au organizat și desfășurat o acțiune de verificare, pe raza de competență. Activitatea a avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

În acest sens a fost efectuat un control la depozitul unei societăți de prelucrare a materialului lemnos, iar în urma verificărilor efectuate au fost constatate nereguli privind materialul lemnos deținut. Astfel, a fost dispusă cantității de 9,68 metri cubi de lemn rotund rășinos, în valoare de 1674 lei și de 38,80 metri cubi de cherestea rășinoasă, în valoare de 24.829 lei. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6000 de lei, conform Legii 171/2010.

Tot ieri, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au oprit în trafic și verificat un transport de material lemnos, iar în urma neregulilor constatate au aplicat o sancțiune în valoare de 5000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010.

În fapt, conducătorul auto, un bărbat de 42 de ani, din Bistrița Bârgăului transporta cu o autoutilitară cantitatea de 7,92 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență. Întreaga cantitate, în valoare de 1370 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Transport de miei verificat de polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 7500 de lei

În după-masa de 7 aprilie a.c., în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe Drumul Județean 154 , între localitățile Șieuț și Șieu.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 26 de ani, din Babadag, județul  Tulcea, iar în urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că transportă animale, respectiv 40 de miei și iezi, pentru care nu deținea documente sanitar-veterinare. Astfel, cel în cauză a fost sancționat de polițiști cu amendă în valoare de 1500 lei.

Totodată, întrucât animalele nu erau transportate în condițiile prevăzute de lege, polițiștii au sesizat specialiștii Direcției Sanitar – Veterinare Bistrița-Năsăud, iar pentru neregulile constatate au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 6000 de lei.

 Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/politistii-biroului-rutier-l-au-retinut-pentru-24-de-ore-si-il-cerceteaza-pentru-conducere

Bărbatul de 40 de ani reținut pentru 24 de ore de polițiștii Biroului Rutier și cercetat pentru conducere fără permis a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările în dosarul penal întocmit continuă de către polițiștii Biroului Rutier, sub supravegherea unității de parchet competente.