IPJ: Buletin de presă

Constănțeni bănuiți de comiterea unei înșelăciuni, reținuți pentru 24 de ore în urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Beclean, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean

Update:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/un-barbat-din-judetul-constanta-cercetat-pentru-inselaciune-a-fost-depistat-si-retinut-pentru-24-de-ore-de-politistii-bistriteni

În continuarea cercetărilor și investigațiilor efectuate în dosarul penal întocmit pentru înșelăciune, a mai fost identificat un bărbat de 46 de ani, din Hârșova, județul Constanța pe care, în urma probatoriului administrat în cauză, l-au reținut pentru 24 de ore.

Bărbatul de 46 de ani este bănuit că, împreună cu fratele lui în vârstă de 50 de ani, l-ar fi indus în eroare pe un bărbat din Căianu Mic, de la care ar fi cumpărat oi a căror contravaloare nu ar mai fi achitat-o.

Din totalul prejudiciului, polițiștii au recuperat și restituit păgubitului suma de 20.000 de lei. Cei doi au fost prezentați procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean care au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit, de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperării în totalitate a prejudiciului.

Condamnat la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier, dus în penitenciar de polițiștii de la Urmăriri

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat din Rodna.

Cel în cauză, în vârstă 32 de ani, a fost condamnat la 4 ani și 20 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autoturism neînmatriculat.

Acesta a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistrița.

Infracțiuni flagrante, constatate de polițiștii rutieri. Mai multe persoane cercetate riscă închisoarea

În noaptea de 11 aprilie a.c., în jurul orei 01.50, pe Drumul Județean 151, la intrare în localitatea Chiraleș, a fost depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din Teaca, în timp ce conducea un autoturism și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre în vederea determinării alcoolemiei. Cercetările continuă de polițiștii Serviciul Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

În după-masa de 10 aprilie a.c., polițiștii au depistat un bărbat de 37 de ani, din Șoimuș care conducea un autoturism pe Drumul Județean 154, prin localitatea Șieu. Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar rezultatul testării cu aparatul etilotetst a fost 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe bilogice. Cercetările continuă de polițiștii de la Secția 1 Poliției Rurală Bistrița.

În seara de 10 aprilie a.c., pe Drumul Județean 173, în localitatea Ocnița, a fost depistat și oprit pentru control un bărbat de 54 de ani, din localitate. Acesta conducea un autoturism, deși consumase alcool. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de polițiștii Secției 1, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

În dimineața de 10 aprilie a.c., pe Drumul Național 17D, în localitatea Ilva Mică, polițiștii au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Iași care rula cu viteză peste limita legală. La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 43 de ani, cetățean spaniol care nu a putut prezenta pentru control permisul de conducere.

A fost verificat de polițiști, constatându-se că nu deține permis de conducere și a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Au prezentat pentru control documente false, dar s-au ales cu dosare penale și sunt cercetați de polițiștii din Sângeorz-Băi

În după-masa de 11 aprilie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Național 17D, prin localitatea Maieru. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din localitate care le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile din România.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule, iar documentul prezentat a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

***

În dimineața de 10 aprilie a.c., pe Drumul Comunal 4 din localitatea Leșu, a fost depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din Livezile, conducând un autoturism înmatriculat în județul Bihor.

Acesta a prezentat pentru control un permis eliberat de autoritățile din Irlanda, iar în urma verificărilor efectuate, datele oferite de bărbat nu corespundeau cu cele înscrise pe documentul prezentat, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestuia. Totodată, polițiștii au constatat faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și uz de fals.

***

La data de 10 aprilie a.c., un bărbat de 29 de ani, din Feldru, oprit pentru control pe Drumul Național 17D, în localitatea Ilva Mică, a prezentat polițiștilor un document despre care pretindea că este permis de conducere eliberat de autoritățile din Irlanda.

În urma verificării documentului, polițiștii au constatat că nu prezintă elementele de siguranță ale unui document valabil și l-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. A fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, pentru conducerea unui vehicul fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Material lemnos fără documente legale, în valoare de aproape 3000 de lei, ridicat în vederea confiscării de polițiștii din Beclean

În seara de 11 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii din Beclean l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 42 de ani, din Bistrița Bârgăului care se afla la volanul unei autoutilitare.

Autovehiculul a fost oprit pe raza localității Blăjenii de Sus, iar în urma controlului efectuat, a reieșit că transportă 4,5 metri cubi de cherestea fără a avea aviz de însoțire sau alte documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/ 2010, sancțiunea fiind în cuantum de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 2905 lei a fost ridicat în vederea confiscării.