IPJ: Buletin de presă

DRUG TEST POZITIV în cazul unui bărbat din Bistrița, depistat ieri de polițiștii Biroului Rutier

Aseară, în jurul orei 21.30, pe strada Calea Moldovei din Bistrița, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 41 de ani, din localitate care se afla la volanul unui autoturism.

Acesta a fost testat cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței  Cannabis. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,08mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Bistrița în cadrul dosarului penal întocmit.

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei  închisorii, emis de Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 33 de ani, din Viișoara. Cel în cauză a fost condamnat la 1 an, 8 luni și 20 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost încarcerat de polițiști în penitenciar.

La aceeași dată, polițiștii de la Urmăriri au pus în aplicare un alt mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 13 aprilie a.c., de către Judecătoria Năsăud, împotriva unui tânăr de 21 de ani, din Năsăud, condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Polițiștii l-au încarcerat în penitenciar.

Ordin de protecției emis de polițiștii din Sângeorz-Băi

La data de 13 aprilie a.c., în urma unei sesizări, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru violență în familie.

În fapt, la data de 13 aprilie a.c., o femeie de 29 de ani a reclamat faptul că, în seara de 6 aprilie a.c., a fost agresată fizic de soțul ei, un bărbat de 31 de ani, cauzându-i suferințe fizice care au necesitat pentru vindecare 3-5 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi, iar starea conflictuală este monitorizată.