IPJ: Buletin de presă

Polițiștii au recuperat paguba și fac cercetări pentru furt. Vizate sunt două tinere

La data de 31 mai a.c., în urma unei sesizări, polițiștii au efectuat cercetări intr-un dosar penal de furt, fiind identificate două persoane bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre două tinere de 23 de ani, din Budacu de Jos, respectiv 21 de ani, din Dumitra.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că cele două, angajate ale unui local tip fast-food, din municipiul Bistrița, ar fi sustras de pe tejghea un portofel în care se afla suma de 650 de lei.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 650 lei, a fost recuperat în totalitate, iar cercetările sunt efectuate în continuare de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița.

Acțiuni desfășurate de polițiștii de la economic 

La data de 31 mai a.c., în intervalul orar 11:00–13:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul schimbului ilegal de valută. Cu această ocazie au fost efectuate controale pe raza municipiului Bistrița.

În urma activităţilor desfăşurate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, republicată. Totodată, a fost confiscată suma de 100 euro, obiect al unui schimb ilegal de valută.

***

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Astfel, la data de 31 mai a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelui Voievod” Bistrița l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din Târgu Mureș, în timp ce comercializa parfumuri și ochelari, a căror marcă era similară cu o marcă originală și despre care există indicii că ar fi contrafăcute.

Produsele, respectiv 4 parfumuri si două perechi de ochelari de soare, au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor, sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, conform Legii nr. 84/1998.

Pericol pe drumurile publice. Polițiștii l-au oprit înainte să producă o tragedie

La data de 1 iunie a.c., polițiștii de la Secția 6 l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 32 ani, din Liviu Rebreanu. Acesta conducea un autoturism pe un drum comunal de pe raza localității Salva.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,50 mg/l alcool în aerul expirat. De asemenea, i s-au recoltat mostre de sânge care vor stabili alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un bărbat de 30 de ani se află în arestul IPJ BN, după ce ar fi încercat să violeze o tânără

La data de 2 iunie a.c., ora 05.30, polițiștii din Beclean au fost sesizați cu privire la comiterea unei tentative de viol, în orașul Beclean.

Din primele verificări a rezultat faptul că, o tânără de 22 ani, din Beclean, ar fi fost  acostată în scara blocului de un bărbat necunoscut, care ar fi încercat să o violeze. Fata a strigat după ajutor, iar bărbatul a fugit.

Ulterior, acesta s-a întors la fața locului pentru a-și căuta telefonul mobil pe care l-a pierdut în scara blocului, fiind depistat de o patrulă de jandarmi din cadrul Plutonului Beclean.

A fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 30 de ani, din Beclean și a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tentativă de viol. În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean cu propunere de arestare preventivă.