IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice, pe valea Bârgăului

În perioada de 17-19 aprilie a.c., polițiștii bistrițeni, în colaborare cu silvicultori au organizat și desfășurat acțiuni pe raza comunelor de pe Valea Bârgăului, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În acest sens au fost legitimate 16 persoane, au fost oprite pentru control 14 autovehicule, dintre care 9 transporturi de material lemnos.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoarea de 5.000 lei, toate conform Legii 171/2010. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 22,40 metri cubi de material lemnos, în valoare de 6.600 de lei.

Două ordine de protecție au fost emise de polițiștii de la Biroul de Ordine Publică, în urma unor intervenții în Bistrița

În dimineața de19 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit într-o familie din Bistrița și au emis un ordin de protecție provizoriu. O femeie de 47 de ani, din Bistrița a sesizat faptul că a fost amenințată de soțul ei.

Împotriva bărbatului, în vârstă de 50 de ani, din Bistrița, a fost emis un ordin de protecție provizoriu și s-a întocmit dosar penal pentru violență în familie și amenințare, iar starea conflictuală este monitorizată de polițiști.

***

În seara de 19 aprilie, o femeie de 38 de ani, din Bistrița a sesizat faptul că, din cauza unor neînțelegeri cu soțul ei, a fost agresată fizic de către acesta. La fața locului i-au fost acordate îngrijiri medicale.

În urma evaluării riscului, polițiștii au constatat faptul că sunt întrunite condiţiile emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, împotriva bărbatului în vârstă de 48 de ani, din Bistrița. Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/retinut-pentru-24-de-ore-cercetat-pentru-infractiuni-la-regimul-rutier1618826670

Tânărul de 20 de ani, din Budacu de Sus, reținut 24 de ore pentru comiterea de  infracțiuni la regimul rutier rămâne în arestul IPJ Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile.

Acesta este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus măsura arestării preventive. Cercetările continuă de polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală Bistrița în cadrul dosarului penal întocmit.

Depistat fără permis, s-a ales cu dosar penal

În seara de 19 aprilie a.c., în jurul orei22.55, pe Drumul Județean 172 G, pe sensul de mers Dorolea-Livezile, a fost depistat și oprit în trafic un bărbat de 39 de ani, din Livezile care se afla la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliției Rurală Prundu Bârgăului, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.