IPJ: Buletin de presă

Tânăr bănuit de comiterea unui furt, identificat de polițiști

La data de 23 aprilie a.c., o femeie de 42 ani, din localitatea Cristeștii Ciceului, a sesizat polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuință suma de 14.500 de euro. Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de furt și au demarat verificările în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

În urma cercetărilor efectuate polițiștii au identificat un tânăr de 20 de ani din Zagra, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furtul sumei de 14.500 euro.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au dispus reținerea tânărului, pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi înaintat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș în vederea stabilirii întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului cauzat.

Dosar întocmit de Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la ieșire din localitatea Ciceu Giurgesti către localitatea Negrilesti, un căprior a fost împușcat și abandonat.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că la 23 aprilie a.c., un bărbat de 46 de ani din Negrilești, vânător autorizat a împușcat și abandonat pe raza fondului cinegetic Negrilești un exemplar din specia căprior mascul cu arma de vânătoare deținută legal.

Au fost ridicate două arme de  vânătoare letale și autoturismul folosit de vânător, iar cadavrul căpriorului a fost înaintat către DSVSA Bistrița-Năsăud în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj din Legea 407/2006 și uzul de armă fără drept, cercetările fiind continuate de către Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea lămuriri modului de producere a faptelor.

Dosare penale pentru șoferi depistați sub influența alcoolului

La 24 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au oprit în trafic, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172 G pe raza localității Orheiul Bistriței. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului, a rezultat o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării , bărbatul a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Poliției orașului Beclean au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 40 ani, din Bistrița, în timp ce se deplasa prin localitatea Beclean. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie  de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au identificat un bărbat, de 35 ani, din Vermeș, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 151 prin localitatea Vermeș. Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

***

La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au intervenit la un eveniment rutier pe raza localității Șieu-Măgheruș.

A fost identificat un tânăr de 28 ani, din Chintelnic, care în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17 prin localitatea Șieu Măgheruș, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un tânăr 21 de ani din Bistrița, ambele autoturisme suferind avarii.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul din Chintelnic și de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul din Bistrița.

Șoferului de 28 de ani din Chintelnic, i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

***

În data de  24 aprilie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au identificat în trafic un șofer de 27 ani, din Uriu, pe Drumul Județean 171 prin localitatea Ilișua. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în   expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă de Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.