IPJ: Buletin de presă

Depistat cu alcoolemie, în urma unui accident rutier

La data de 28 aprilie a.c., o femeie în vârstă de 64 de ani, din Bistrița, a sesizat polițiștii despre faptul că a fost implicată într-un eveniment rutier cu un alt autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Susenii Bârgăului, în municipiul Bistrița.

Polițiștii deplasați la locul evenimentului au testat ambii conducătorii auto cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul șoferiței, iar în cazul bărbatului a rezultat o valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma accidentului a rezultat rănirea femeii, aceasta fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vedere stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

Fără permis de conducere și cu autoturismul neînmatriculat

La data de 28 aprilie a.c., pe raza localității Telcișor, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, l-au depistat în trafic pe un tânăr în vârstă de 18 ani, din Telcişor în timp ce conducea un autoturism prin localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autorizație de circulație provizorie a autoturismului figurează ca expirată de anul trecut.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat, cercetările fiind continuate de către Secția 6 Politie Rurală Năsăud