IPJ: Buletin de presă

Fapte la regimul armelor și munițiilor constatate de polițiștii bistrițeni

Ieri, 4 mai a.c., polițiștii din cadrul  Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare  pe raza localităților Lechința și Chiraleș, în urma cărora a fost identificat pistolul folosit în înregistrarea video postată pe o aplicație de socializare, ce aparține unui bărbat de 33 de ani din Chiraleș, în care acesta deține un pistol și execută două trageri în plan vertical.

Polițiștii au constatat că bărbatul nu este autorizat să dețină arme și muniții din categoriile celor supuse autorizării. Pistolul folosit este unul neletal supus autorizării și aparține unui bărbat de 25 de ani din Lechința, pe care acesta l-ar fi achiziționat din Germania și l-ar fi introdus fără drept în țară în luna aprilie a acestui an.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura reținerii pentru  o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentați procurorului de caz, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și complicitate la uzul de armă fără drept, urmând documentarea faptelor în cursul cercetării penale.

Tânăr încarcerat în penitenciar

La data de 4 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, împotriva unui tânăr de 27 ani, din Pinticu, acesta fiind condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Surprins în flagrant în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație

La data de 4 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală , au depistat pe Drumul Național 15A, pe raza localității Dipșa, un autoturism de teren cu numere de înmatriculare străine, condus de un bărbat de 30 ani, din Dipșa.

În urma verificării autoturismul, s-a stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulație din anul 2018. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat. 

Șofer depistat în flagrant de polițiști

La data de 4 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, în timpul executării serviciului de patrulare pe raza localității Dobric, au oprit pentru control un autoturism.

A fost identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 27 ani, din Dobric, care a în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost totodată testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Tânăr sub influența substanțelor psihoactive, depistat în flagrant de polițiștii rutieri

În dimineața de 5 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 20 ani, din Bistrița.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiind testat cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul fiind pozitiv în cazul substanțelor Tetrahidrocannabinol (Cannabis) și Methamphetamine (Meth).

Cu acordul acestuia, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină.

De asemenea, tânărul nu a putut justifica prezența în loc public în contextul restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, motiv pentru care a fost sancționat potrivit prevederilor Legii 55/2020. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.