IPJ: Buletin de presă

Material lemnos confiscat de polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice

La data de  6 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, au acționat în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care au fost constatate 2 contravenții conform Legii 171/2010, în valoare de 16.000 lei și o infracțiune, respectiv falsul informatic.

În cadrul aceleiași acțiuni, a fost confiscată cantitatea de 29,42 m.c. material lemnos în valoare de 17.548 lei, din care 24,30 m.c. cherestea rășinoase,  în valoare de 15.548 lei.

Persoane încarcerate în penitenciar

Ieri, 6 mai a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale, au pus în executare  trei mandate de executare a pedepsei închisorii emise față de persoane de pe raza județului Bistrița-Năsăud,

Tribunalul Constanța, a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii împotriva unui bărbat de 50 de ani, din municipiul Bistrița, fiind condamnat la pedeapsa de 8 ani și 1 lună închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt de energie electrică, deteriorarea sau modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, executarea sau folosirea de instalații clandestine, constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Tribunalul Bistrița-Năsăud, a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii împotriva unui bărbat de 32 de ani, din municipiul Bistrița, fiind condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și spălare de bani.

Judecătoria Bistrița, a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii împotriva unui bărbat de 40 de ani, din comuna Leșu, fiind condamnat la 3 ani și 1 lună și 20 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducere a unui vehicul neînmatriculat și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Aceste trei persoane au fost încarcerate de către polițiștii Compartimentului Urmăriți din cadrul Serviciului Investigații Criminale, în penitenciarul Bistrița.

Bărbat depistat în flagrant, conducând sub influența alcoolului

La data de 6 mai a.c., după orelor 23:00, cu ocazia efectuării serviciului de patrulare în vederea menținerii ordinii și a liniștii publice pe Drumul Județean 172 D în localitatea Prundu Bârgăului, dar și in scopul verificării respectării măsurilor de protecție împotriva virusului Sars-Cov-2, a fost oprită în trafic o autoutilitara, la volanul căreia a fost identificat un bărbat de 39 de ani din localitatea Prundu Bârgăului.

Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest marca Drager, dar șoferul a refuzat testarea. Persoana în cauză a fost condusă la spital, în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 55 din 2020 cu suma de 1000 lei.