IPJ: Buletin de presă

Condamnat la închisoare pentru conducere fără permis

La data de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis  de către Judecătoria Năsăud, împotriva unui tânăr de 27 de ani, din Rebrișoara.

Cel în cauză a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis și a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Controale și acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

La data de 14 mai a.c., în urma acțiunilor de verificare desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au aplicat 4 sancțiuni contravenționale conform legii 171/2010, toate pentru abateri de natură silvică. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 10.000 de lei.

În cadrul controalelor efectuate pe valea Bârgăului, a fost depistată și ridicată în valoarea confiscării cantitatea de aproximativ 10 metri cubi de material lemnos, transportată fără documente legale, în valoare de 1.417 lei.

Depistați și opriți în trafic în cadrul acțiunilor preventive desfășurate de polițiștii rutieri în acest sfârșit de săptămână

Ladata de 14 mai a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, un bărbat de 58 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie, în timp ce conducea un tractor cu o remorcă tip cisternă, pe Drumul Județean 172E, pe direcția Lechința-Bistrița, s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului nu au fost înregistrate victime însă, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul nu  deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Totodată, atât tractorul cât și remorca nu erau înregistrate sau înmatriculate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate

mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii din Lechința.

Se afla sub influența alcoolului, dar a refuzat testarea cu aparatul etilotest

La data de 14 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru conducere cu alcoolemie. În fapt, în seara de 9 mai a.c., a fost oprit pentru control un autoturism care circula pe un drum comunal din localitatea Șopteriu.

La volanul acestuia, polițiștii l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani, din localitate care a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei, rezultatul fiind de 2.05 g/l alcool pur în sânge. Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința.

Depistat de polițiști la volanul unui autoturism, deși nu avea acest drept

În seara de 14 mai a.c., polițiștii Secției 6 Poliției Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism care circula pe un drum comunal din localitatea Feldru. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul are inspecția tehnică periodică și asigurarea expirate. De asemenea, conducătorul auto, în vârstă de 27 de ani, din Feldru, nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

ATENȚIE!!! AVEȚI OBLIGAȚIA DE A ANUNȚA POLIȚIA ATUNCI CÂND SUNTEȚI IMPLICAȚI ÎN ACCIDENTE RUTIERE CU VICTIME!

Art. 338 alin. (1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulație, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

La data de 15 mai a.c., un bărbat de 40 de ani, din Bistrița a sesizat polițiștii cu privire la faptul că fiica lui în vârstă de 17 ani, care se deplasa pe bicicletă, a fost accidentată de un autovehicul. Imediat după producerea accidentului, tânăra ar fi refuzat să fie transportată la spital, iar conducătorul auto a transportat-o la locuința acesteia, după care a plecat fără încuviințarea polițiștilor.

Ulterior, tatăl fetei a sesizat accidentul, iar în urma verificărilor efectuate, în scurt timp polițiștii Biroului Rutier l-au identificat și depistat pe conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani, din Ruștior. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Conducători auto sub influența alcoolului, depistați și opriți în trafic de polițiști

În seara de 15 mai a.c., pe Bulevardul Decebal din Bistrița, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Franța. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În seara de 15 mai a.c., un alt bărbat de 40 de ani, din Bistrița a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool. În urma testării cu apartul etilotest, valoarea indicată a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Conducere cu alcoolemie, accident rutier, dosar penal

În dimineața de 15 mai a.c., pe Drumul Județean 172 D, în Josenii Bârgăului, un bărbat de 33 de ani, din Măgura Ilvei, în timp ce conducea un autoturism și efectua o manevră cu spatele, a acroșat un alt  autoturism, condus de un bărbat de 63 de ani, din Lunca Ilvei.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ în cazul bărbatului de 63 de ani și de 0,86 mg/l în aerul pur expirat în cazul celuilalt. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.