IPJ: Buletin de presă

Doi tineri din Botoșani sunt cercetați de polițiști pentru însușirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos

La data de 3 iunie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii specializați în investigații criminale au identificat doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor de însușirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Astfel, din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, la data de 15 mai a.c., doi tineri, un bărbat de 20 de ani și o femeie de 19 ani, ambii din județul Botoșani, și-au însușit cardul bancar pierdut de către un bărbat de 33 de ani, din Bistrița. În aceeași zi, cei doi au făcut cumpărături, din mai multe magazine din municipiu, în valoare de peste 500 de lei, cardul având funcția contactless.

În continuare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează în vederea recuperării prejudiciului.

ATENȚIE!

Dacă aveți activată funcția contactless, și nu numai, anunțați de îndată banca emitentă de pierderea/furtul cardului, astfel încât să puteți evita eventuale pagube.

Aveți grijă pe cine primiți în chirie!

La data de 3 iunie a.c., un bărbat din Bistrița a sesizat polițiștii cu privire la faptul că un tânăr de 20 de ani, din Țagu, care locuia cu chirie în apartamentul său din Bistrița, i-a  sustras un televizor în valoare de 2.500 lei, pe care ulterior l-a amanetat.

Polițiștii au recuperat prejudiciul și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Condamnat pentru trafic de minori și trafic de droguri, încarcerat în penitenciar 

La data de 4 iunie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Bistrița-Năsăud, împotriva unui bărbat de 30 ani, din Bistrița.

Acesta a fost condamnat la 4 ani și 2 luni închisoare, pentru infracțiunile de trafic de minori și trafic de droguri. A fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor 

La data de 3 iunie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din primele cercetări efectuate a reieșit faptul că un bărbat de 47 de ani, din Prundu Bârgăului nu a depus arma letală deținută, cu destinația vânătoare, la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de armă.

Accident – 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat!

La data de 4 iunie a.c., un bărbat de 49 de ani, în timp ce se deplasa pe DN17, prin localitatea Prundu Bârgăului, în calitate de biciclist, din cauza consumului de alcool, s-a dezechilibrat, a ieșit de pe partea carosabilă și a căzut. A fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

De asemenea, fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, sunt continuate cercetările pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii vă informează și vă recomandă să țineți cont de câteva reguli:

 • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
 • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană!
 • Nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
 • Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
 • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
 • Purtaţi o cască de protecţie omologată!
 • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);
 • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
 • La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
 • Nu traversați carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni!
 • Ca să puteți conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat regulamentar;
 • În condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtați vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie;