IPJ: Buletin de presă

Opriți de polițiști la timp, înainte de a produce tragedii

Ieri, 23 mai, în urma acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și efectuază cercetări pentru tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate.

Astfel, a fost depistat și oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe Drumul Județean 172, între localitățile Figa și Beclean. La volan a fost identificată o tânără de 29 de ani, din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit faptul că se află sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

***

Tot ieri, polițiștii au depistat în zona de agrement Băile Figa un tânăr de 24 de ani, din localitatea Dăbâca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Aceasta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

În seara de 23 mai, în jurul orei 23.00, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Sărățel care patrulau în apropiere gării din Sărățel au observat și efectuat semnale de oprire unui autoturism care circula haotic, pe contrasens, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

A fost oprit de un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean, iar conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 32 de ani, cetățean român cu domiciliul în SUA. A fost  testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Totodată, în urma verificărilor, a reieșit faptul că nu deține permis de permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Depistat și oprit de polițiștii din Năsăud. Valoarea indicată de etilotest: 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat!!!

În după-masa de ieri, 23 mai, în jurul orei 18.00, în cadrul acțiunilor de monitorizarea a traficului rutier, pe Drumul Național 17C, în Năsăud, a fost depistat un bărbat de 48 de ani, din Tăure, în timp ce conducea un autoturism și se afla sub influența alcoolului.

Rezultat testării cu aparatul etilotest a fost de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.    Cercetările continuă de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Năsăud, în cadrul unui dosar de conducere cu alcoolemie.

Tânăr din Reghin depistat cu nereguli, de polițiștii rutieri din Bistrița

În după-masa de 22 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit în trafic un tânăr de 20 de ani, din Reghin, județul Mureș, care se afla la volanul unui autoturism care circula pe raza municipiului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost  de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere cu alcoolemie.

Bănuit de furt calificat, identificat de polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistrița într-un dosar penal, a fost identificat un bărbat bănuit de comiterea unui furt.

În fapt, la data de 22 mai a.c., o femeie de 36 de ani, din Milaș a sesizat că, dintr-o anexă a locuinței i-au fost sustrase 100 de kg de porumb și 50 de kg de făină furajeră, în valoare de aproximativ 250 de lei.  

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 55 de ani, din Milaș, bănuit de comiterea faptei. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit pentru infracțiunea de furt calificat.

Depistat de polițiști, la scurt timp după ce și-ar fi agresat soția

În dimineața de 21 mai a.c., o femeie de 30 de ani, din Șieu, a sesiat faptul că a fost agrestă de soț. Acesta a fost depistat de polițiști la scurt timp, pe un drum comunal din localitatea Ardan, la volanul unei autoutilitare.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din Șieu a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost prelevate mostre în vederea stabilirii alcoolemiei.

Femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu. Cercetările continuă pentru violența în familie și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Trei infracțiuni constatate în flagrant, în cadrul acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier

În după-masa de 21 mai a.c., polițiștii au oprit pentru control un autovehicul neînmatriculat, respectiv un moped, care circula pe Drumul Național 17, prin localitatea Bața.

Conducătorul acestuia, un bărbat de 44 de ani, dinBața, nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolui. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ordin de protecție emis împotriva unui bărbat din Uriu

În seara de 21 mai a.c., o femeie de 45 de ani, din Uriu a sesizat polițiștii cu privire la faptul că a fost amenințată de fostul soț.

Acesta a fost identificat ca fiind un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, iar în urma celor constatate, împotriva lui a fost emis un ordin de protecție provizoriu.              Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare, iar starea conflictuală este monitorizată.